“O nouă administraţie şi perspectivele de pace pentru Israel” (Times Of Israel)

Michael Laitman, în The Times of Israel: “O nouă administraţie şi perspectivele de pace pentru Israel

În prezent, se pare că Joe Biden va fi următorul președinte al Statelor Unite. Dacă Biden intră în funcție, va fi o veste proastă pentru Israel. Normalizarea cu țările arabe și musulmane la care Trump a lucrat atât de mult să o realizeze, se va dizolva, iar noua administrație va încuraja Iranul. Pacea, și cu siguranță normalizarea, vor zbura pe fereastră.

O administrație Biden va fi de fapt condusă de Barack Hussein Obama și compania, iar Biden va fi o marionetă care face ceea ce trebuie. Aşa cum acum, țările fac pace cu Israelul pentru că vor să-i facă pe plac președintelui Trump, vor evita această pace atunci când vor să-i facă pe plac „președintelui” Obama, iar Israelul nu va putea face nimic în acest sens. Obama, cu originea sa musulmană, conţine o ură profundă pentru Israel; abia așteaptă să scape de el.

De asemenea, Israelul nu va putea obține ajutor din partea Rusiei, deoarece rușii vor prefera întotdeauna relațiile lor cu lumea arabă, lăsând Israelul izolat, înconjurat de dușmani și sub foc din toate direcțiile.

Cu Europa este și mai rău. Europa a încercat deja să anihileze poporul evreu, în secolul anterior, iar europenii nu s-au schimbat de atunci. Când va veni momentul, nu ar trebui să ne așteptăm la nimic bun din această direcție.

Cu toate acestea, așa cum am legat odată viitorul bun al Israelului de președintele Trump, de vreme ce am crezut că Israelul va reuși să fie mai serios în ceea ce privește datoria față de națiuni, acum pun totul pe Obama și Biden, deoarece presiunea lor asupra Israelului ne-ar putea îndrepta spre corectare.

Trebuie să înțelegem că singura justificare a Israelului pentru existență este îndeplinirea sarcinii pentru care a fost creat – să dea un exemplu de unitate. În loc de unitate, manifestă diviziune și ură internă, care au dus la o frecvență uluitoare a alegerilor. Următoarele alegeri generale ale Israelului vor fi pentru a patra oară în doar doi ani și, potrivit Institutului pentru Democrație Israel, din 1996, Israel a organizat alegeri generale la fiecare 2,3 ani în medie, cea mai mare rată din OCDE.

Acum, spre următoarele alegeri, putem vedea sistemul politic deja divizat din Israel, dezintegrându-se în și mai multe partide, scopul proclamat de toată lumea fiind acela de a demite primul ministru în funcție și nimeni nu propune de fapt o platformă cu adevărat alternativă. Dacă vom continua să ne comportăm astfel unul față de celălalt, națiunile vor decide că nu există niciun beneficiu în existența unui stat evreu și se vor hotărî să îl desfiinţeze.

Fenomenul liniilor aeriene care elimină Israelul din hărțile lor din Orientul Mijlociu, așa cum este raportat de The Telegraph, sau omisiunea CNN a Israelului de pe harta sa din Orientul Mijlociu, sau contra-spionajul militar german care face exact acea „greșeală”, toate acestea nu sunt coincidențe; ele exprimă punctele de vedere prin acțiunile lor. Dacă Israelul nu acordă atenție și nu acționează în consecință, adică să devină un model de unitate mai degrabă, decât un model de dezbinare, țările se vor orienta de a face din sentimentele lor o politică oficială, iar Israelul se va confrunta cu o lume care este unită în dorința sa de a-l elimina.

Singura noastră modalitate de a depăși presiunile externe care se apropie, este prin unitate. Și nu pentru că unitatea ne face puternici, ci mai ales pentru că unitatea este ceea ce lumea vrea să vadă de la noi.

Lumea are nevoie de unitate. Nimeni nu se poate uni cu nimeni și în curând țările vor aluneca în tot felul de războaie. Dorința naturală de dominație care guvernează fiecare ființă umană este scăpată de sub control și, dacă nu învățăm să o înfrângem, va cuprinde lumea.

Singura națiune care poate face acest lucru este națiunea israeliană, așa cum am scris în Alegerea evreiască și Ca un snop de trestii, două cărți pe care, dacă nu le-ați citit, ar trebui s-o faceţi. Dacă nu merg israelienii mai întâi și nu se ridică deasupra ego-urilor lor pentru a se conecta, nimeni nu va ști cum să o facă. Dacă Israelul o face și astfel devine un exemplu pentru restul lumii, toată lumea va ști cum să o facă și va putea să o facă. Acesta este motivul pentru care, atunci când poporul Israel se unește, nu trebuie să-și facă griji cu privire la înfrângerea dușmanilor lor; pur și simplu nu vor avea niciunul.

Nu face nicio diferență dacă aceste cuvinte au sau nu sens pentru mintea noastră condusă de ego. Pur și simplu, dacă nu mergem cât mai repede către unitate, va trebui să alegem între a ne uni împotriva voinței noastre, sau a pieri.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed