“O palmă bună, să ne liniştească” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “O palmă bună, să ne liniştească

Cea mai recentă tulpină schimbă cu adevărat tot ceea ce știm despre gestionarea pandemiei. Este foarte contagioasă, în general ușoară și niciun vaccin nu pare să protejeze împotriva ei. Pe scurt, a fost nevoie de doi ani de eforturi fără precedent și investiții de neegalat ca acum să ajungă o batjocură din ele. Este doar palma de care aveam nevoie pentru a ne trezi din eforturile noastre delirante de a ne menține modul de viață anterior. În loc să luptăm într-un război condamnat, ar trebui să ne punem capetele la treabă și să proiectăm un mod mai sigur și mai calm de a trăi.

Nu consider virusul ca pe o boală; îl consider ca pe un leac. Procesul de vindecare trebuie să înceapă cu regândirea vieții noastre: ce vrem să realizăm, ce ne va face fericiți, ce este cu adevărat semnificativ în viața noastră și cum să construim o societate în care oamenii nu subminează visele altora ci le susțin, unde toată lumea își poate realiza visele în loc de numai câțiva aleși, în detrimentul tuturor.

Faptul că virusul ne perturbă modul de viață anterior este darul naturii pentru omenire. Ne înecam în orgoliu și acum ni se arată limitele noastre. Nimic nu este mai sănătos decât să recunoști adevărul. Dacă știi adevărul, poți începe să construiești mai bine din el. Dar dacă nu știi cine ești și unde locuiești, tot ceea ce faci va ieși strâmb și se va prăbuși.

De fapt, asistăm la prăbușirea vechiului nostru mod de viață. Faptul că natura îl distruge este dovada că a fost nesustenabil. Dacă suntem deștepți, vom accepta indiciul și nu vom încerca să mergem acolo unde natura nu ne lasă.

Guvernele au cheltuit deja trilioane de dolari pe pachete de salvare și alte programe de ajutor. Ele pot continua să facă acest lucru și să profite de faptul că oamenii își părăsesc locurile de muncă cu milioanele în fiecare lună, pentru a instala în toată țara și chiar în întreaga lume programe care revizuiesc societatea umană. La fiecare nivel – personal, comunitar, național și internațional – ar trebui să regândim structura societății noastre și relațiile noastre cu ceilalți.

Știința nu va învinge virusul. Acesta suferă mutaţii mai repede decât pot oamenii de știință să dezvolte vaccinuri sau medicamente. Chiar dacă oamenii de știință au reușit să dezvolte noi vaccinuri la fiecare câteva luni, ce fel de viață este dacă trebuie să faci o injecție de rapel împotriva unei noi variante de trei ori pe an?

Mai rău încă, acești viruși sunt fabricați de noi. Suntem practic niște saci de microbi și sunt atât de mulți pe care nu îi cunoaștem până când nu devin patogeni. Dacă luați în considerare multiplele cazuri de nave de croazieră ale căror echipaje și oaspeți sunt cu toții vaccinați complet dar suferă în mod repetat de focare, și cazul (absolut bizar) al stației de cercetare polară al cărei echipaj este complet vaccinat, verificat frecvent, pus în carantină și situat la Polul Nord la sute de mile de alte ființe umane, dar totuşi două treimi dintre ei au făcut brusc Covid, vă veți da seama că virusul este în noi, nu în afara noastră și aici trebuie să găsim leacul.

Elementul din interiorul nostru care este nociv și generează fiecare element nociv în realitate este atitudinea noastră. Abordarea noastră abuzivă și exploatatoare față de tot și de toți cei din jurul nostru îi îmbolnăvește pe toți. Deformează fiecare nivel al realității și îl transformă din benign în malign.

Dacă te uiți la orice altă parte a creației, vei descoperi că niciuna dintre ele nu este rea, rău intenționată sau răuvoitoare. Toate părțile naturii funcționează așa cum natura le-a creat. Suntem singurul element care aspiră în mod conștient să ia mai mult decât are nevoie, să le refuze celorlalți ceea ce au nevoie, și nu pentru a ne susține, ci pentru bucuria de a-i face pe alții să sufere și pentru sentimentul de superioritate.

Pentru că vrem să arătăm tuturor că noi suntem șefii, natura ne arată cine este adevăratul șef. Din acest motiv, până când nu ne plecăm capetele și ne vom alinia cu toate celelalte elemente ale creației, natura va continua să ne „explice” adevărul prin forță și durere.

Când vom înceta să fim abuzivi, nu vom mai fi abuzați. Când încetăm să dorim rău altora, nu vom suferi răul dat de natură. Dacă vom căuta să trăim calm și plăcut cu toți cei din jurul nostru, aceasta este exact viața pe care o vom avea. Aceasta este lecția naturii pentru umanitate.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: