O viață nouă nr. 570 – Frustrarea Socială

O viața nouă nr. 570 – Frustrarea Sociala

Dr. Michael Laitman într-o conversație cu Oren Levi și Nitzah Mazoz

Rezumat

Daca am crezut că a existat un fel de ancora în Israel pe care să ne bazam, astăzi vedem corupția ca fiind omniprezenta. Există o frustrare generală și este bine că am ajuns la acest lucru. Ea ne dezvăluie un adevăr care nu ne-a fost clar înainte.

Totul a devenit putred de la temelie în sus. Fiecare politician promite: „Voi repara totul pentru tine / pentru voi toti / pentru mine” și este clar că nu va fi în stare să facă nimic.

Nu se poate spune că este o pierdere a direcției, pentru că, de fapt, nu a existat o națiune pe calea cea dreaptă. Singurul mod în care este posibil, în Israel, este calea „Să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți” (Leviticul 19:18) și responsabilitatea reciprocă (ARVUT ADADIT).

Schimbarea pozitivă la care se speră, poate avea loc numai printr-o schimbare în interiorul omului. Oamenii corectati construiesc o societate corectată. Numai în conexiunea dntre noi vom descoperi forța binelui, puterea iubirii, care poate corecta totul.

Poporului Israel îi trebuie o educație socială generală, o educație în spiritual conexiunii şi a iubirii reciproce. Fără acest lucru, noi nu suntem un popor. De la distrugerea Templului, ura nefondată ne distruge. „Și sa-ti iubești aproapele ca pe tine însuți” este singurul nostru viitor. Chiar dacă acest lucru sună naiv, forțele naturii ne direcționeaza spre asta.  Acest lucru este ceea ce ne invata intelepciunea Cabalei.

Din emisiunea KabTV  „O viata noua # 570 – Frustrarea sociala,” 17/05/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: