O viaţă nouă nr. 644 – Echilibrul socio-economic

Dr. Michael Laitman în conversaţie cu Oren Levi şi Tal Mendelbaum ben Moshe

Rezumat

Oamenii de afaceri nu dorm noaptea din cauza grijilor și nu are nici un rost să pretindem o mai mare corectitudine economică pentru că egoismul ține de natura omului, este influența râului.

Noi trăim într-o fantezie socială din moment ce nimănui din guvern nu îi pasă de public ci în primul rând de el însuși. Protestele nu vor duce la o reală schimbare din cauza răutății naturii umane. Nici înlocuirea guvernului nu va ajuta. O persoană vrea să câștige ceva dintr-o acțiune în care se implică, așa că ar fi o idee bună să aflăm ce anume vor organizatorii protestelor.

Nu există oameni altruiști în lume, suntem cu toții egoiști. Natura omului este să profite de alții pentru propriul câștig. Toată lumea folosește publicul în interes propriu. Magnații de peste tot din lume aruncă publicului frimituri. Împotrivirea socială ar putea duce la un plus de unt pe acele frimituri dar nimic mai mult.

Rădăcina problemei este forța rea din natura umană, care trebuie să fie echilibrată de forța bună. Nu există altă soluție. Ego-ul distruge toate sistemele noastre, clima, economia, comerțul, cultura, educația și familia.

Nemulțumirile noastre la adresa magnaților pot fi direcționate de asemenea spre țările bogate care ar trebui să ajute țările sărace! Dar nu va funcționa. Doar un tratament complet va ajuta pentru că natura omului este chiar rea și nu poate suporta faptul că nu are mai mult decât alții.

Doar dacă aducem forța bună în viața noastră, aceasta va echilibra răul din noi și apoi cele două forțe vor fi în echilibru (se vor completa). Nu cunoaștem un astfel de tratament. A început cu Abraham și a continuat până la distrugerea Templului. Lumea are nevoie de un antidot pentru răutate, și astfel își îndreaptă furia spre Israel pentru că doar noi deținem metoda de a echilibra răul. Un Israel echilibrat este o societate în care ne pasă de celălalt mai mult decât de noi înșine. Aceasta este legea echilibrului.

Din emisiunea de pe Kab TV „O viaţă nouă nr. 644 – Echilibrul socio-economic” din 05.11.2015

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: