O viață nouă nr. 682 – Ce este Kashrut?

Dr. Michael Laitman în conversaţie cu Oren Levi şi Yael Leşed-Harel

Rezumat

Problema cu Kashrut este o problemă mare în Iudaism, iar națiunea a fost contruita pe ea. Ce este Kashrut și de ce este un lucru bun? Sistemul natural lucrează asupra noastră prin 613 forțe și noi suntem făcuți din 613 forțe care trebuie să fie compatibile cu forțele naturii. Îndeplinirea unei Mitzva (poruncă) înseamnă o împăcare între mine și forțele care lucrează asupra mea, iar o persoană care îndeplinește o Mitzva este numită o persoană “Kosher”.

Legile alimentare ale Kashrut sunt determinate de rădăcinile superioare, nu conform legilor turcești sau britanice. Fiecare rădăcină superioară are o ramură în lumea noastră. Dacă, de exemplu, luăm un miel și un porc, astfel de animale există, dar de asemenea există și astfel de atribute interne într-o persoană. A separa în funcţie de copită și a rumega înseamnă a diferenția între dreapta și stânga, între primire și dăruire și a nu fi umplut direct.

Lumea Superioară este un sistem superior al naturii, iar noi trebuie să fim Kosher, ceea ce înseamnă că trebuie să fim compatibili și în armonie cu ea. Când simțim cum natura lucrează cu noi, numim asta “Dumnezeu”, și putem avea un canal de comunicare cu El, un dialog. Ciocnirea cu forțele naturii care lucrează cu noi, ne conduce la probleme în viață, iar atunci când suntem adaptați la ele, ni se permite o viață în armonie, dar de la distrugerea Templului, am pierdut adaptarea și conexiunea cu sistemul superior și ne sunt rămase doar acțiuni externe și semne. Celelalte națiuni au, de asemenea, legi cu privire la ceea ce este permis să mănânce, dar nu în funcție de rădăcinile spirituale așa cum este în Iudaism.

O persoană care își corectează dorințele conform sistemului superior începe să-l simtă și să devină o persoană Kosher.

Din emisiunea de pe KabTV’s “O viață nouă nr. 682 – Ce este Kashrut? ” 1/26/16

Linkuri în limba engleză

 VideoPlay Now | Download  AudioPlay Now | Download

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed