O viață nouă nr. 683 – Între carne și lapte

Dr. Michel Laitman în conversație cu Oren Levi și Yael Leshed-Harel

Rezumat

Carnea și laptele simbolizează cele două forțe care lucrează în natură: plus și minus, puterea primiri și puterea dăruirii. Peștele Kosher are aripioare și solzi, ele reprezintă caracteristicile unei persoane care nu primește plăcere pentru el în mod direct, ci lucrează conform dăruirii. Carnea simbolizează dorința egoistă, peștele simbolizează o dorință mai mică, iar laptele una chiar și mai mică, în timp ce porcul simbolizează cea mai grosolană dorință egoistă.

O persoană care simte sistemul superior clarifica dorințele interioare în timp ce mănâncă, iar sistemul superior începe să trăiască în el. Pentru că în interior, înăuntrul nostru, este o putere care ne însuflețește, numită “Creator”. Dacă ne raportăm la tot ce este în jurul nostru cu iubire, simțim puterea din noi numită Creator.

Sacrificarea înseamnă că pe plan intern, omul omoară animalul sălbatic din el prin utilizarea lui corectă, ceea ce înseamnă că puterea sa trebuie mărită până la nivelul Adam (om). Interiorul nostru, precum natura, se divide în nivele: mineral, vegetal, animal și vorbitor. Cabaliștii au descoperit rădăcinile superioare și au scris legile Kashrut, conform cu ramura și rădăcina, în care măcelarul interior este Lumina care Reformează și depinde de om să invoce această Lumina să măcelărească animalul din el.

Deasupra sistemului de forțe, este o singură forță atotcuprinzătoare, iar omul îi cere s-o corecteze conform sistemului; nu este nicio putere într-un om să se corecteze de unul singur; este în totalitate egoist, iar dacă vrea să aibă un suflet, depinde de el să accepte această forță corectoare. Vorbim despre un sitem administrativ și supervizor din natură, care lucrează cu noi și ne conduce.

Sistemului nu-i păsa cum și ce mănâncă o persoană, dar o lege alimentară indică ce fel de persoană este. Ca evreu, trebuie să se corecteze în interior.

Din emisiunea de pe KabTV’s “O viață nouă nr. 683 – Între carne și lapte” 1/26/16

Linkuri în limba engleză

 VideoPlay Now | Download  AudioPlay Now | Download

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed