O viata noua nr. 716 – Copiii Israelului in Egipt, Partea a II a

Dr. Michael Laitman in conversatie cu Oren Levi si Nitzah Mazoz

Rezumat

Dupa ce a fost crescut in casa Faraonului, Moise, care reprezinta forta iubirii, pleaca si vede lucruri teribile. Copiii Israelului si egiptenii reprezinta abordari diferite ale vietii, egoism pur in contrast cu conectarea si iubirea.

Azi, oamenii sunt nemultumiti de viata si daca nu avansam prin propriile forte, forta naturii care guverneaza lumea ar putea sa ne amarasca viata. In zilele noastre, ca si in trecut, trebuie sa ne rupem de modul de viata current si sa trecem la o metoda noua. Acesta este motivul pentru care Moise s-a casatorit cu Tzipora, fiica lui Jethro, din moment ce ea reprezinta o dorinta noua, dorinta de a primi si a darui. Moise primeste o dorinta in plus pentru a putea avansa deoarece Moise este o forta slaba care nu poate face fata singur ego-ului sau mare, insa Creatorul este cu el.

Aceasta este pregatirea de care are Moise nevoie pentru a face fata egiptenilor, Faraonului, copiilor Israelului si Creatorului. In acest fel Creatorul ii pregateste pe copiii Israelului pentru mantuire.

Linkuri in limba engleza

icon for podpress Video: Play Now | Download
icon for podpress Audio: Play Now | Download

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: