O viaţă nouă nr. 723 – Holocaustul din perspectiva cabalistă

De ce a fost indreptata ura nazistilor in principal catre evrei? Ce ar trebui sa invatam din anti-semitismul in crestere din zilele noastre si cum explica intelepciunea Cabala datoria natiunii Israelului fata de lume?

Rezumat

Natiunea Israelului ar trebui sa aduca lumii metoda de corectie ca „Lumina asupra natiunilor.” Daca nu face asta, forta rea va sosi. Daca nu conecteaza lumea in iubire si bunatate, forta raului o va conecta asa cum au facut-o nazistii in timpul Holocaustului. Nazistii ne-au atacat ca parte dintr-un razboi ideologic. Ei vroiau sa ne distruga dominarea spirituala. Noi am adus loviturile asupa noastra pentru ca nu ne-am facut meseria si nu am ascultat Cabalistii care ne-au chemat sa incepem corectia lumii.

Cand o persoana sufera si nu simte ca poate depasi ce se intampla in nici un fel, singurul lucru care ii ramane de facut este anularea de sine. Accepta ce se intampla, si astfel punctul adevarului din el se trezeste, spiritul uman. Rabbi Akiva a fost salvat de la innecare in mare datorita anularii de sine cand s-a tinut de un bustean si si-a coborat capul de fiecare data cand trecea un val peste el. Dupa lovitura, spiritul uman ramane pentru a permite persoanei sa se recupereze si sa se corecteze, asadar este mai putin important sa vorbeasca despre ce s-a intamplat si mai important sa inteleaga felul in care poate preveni o alta lovitura. Natura cere umanitatii sa devina un manunchi ca „Primul Om”, deci pentru a preveni o alta lovitura trebuie sa exersam conexiunea dintre noi si astfel sa conectam intreaga lume.

Noi, natiunea Israelului, avem metoda conexiunii care este intelepciunea Cabala. Nazismul nu este o notiune germana ci o alta faza in dezvoltarea societatii urmand socialismul, si ar putea sa se imprastie in Europa si SUA. Intreaga lume s-ar putea sa se uneasca impotriva noastra pentru ca viitorul bun al lumii depinde de noi. Noi am primit Tora, intelepciunea Cabala, metoda corectiei naturii umane din rau in bine.

Din nefericire, natiunea Israelului inca traieste dupa valori incompatibile cu radacinile sale spirituale. Faptul ca avem un stat azi, nu reprezinta o garantie in prevenirea unei alte lovituri, din moment ce intreaga lume s-ar putea uni impotriva noastra, asadar singura solutie este sa exersam conexiunea dintre noi. Ziua Amintirii Holocaustului este un timp pentru cautarea sufletului.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: