O viață nouă nr. 814 – Dezvăluind minciuna în vremurile noastre

Dr. Michael Laitman in conversatie cu Oren Levi si Tal Mandelbaum ben Moshe

Rezumat

De ce pare ca suntem inconjurati de minciuni? Ce putem invata din asta despre natura umana si de ce este esential acest studiu pe calea noastra spre urmatorul nivel al dezvoltarii noastre?

Astazi dezvaluim adevarul ca traim intr-o minciuna. Intelepciunea Cabala ne spune că asta răsare din natura noastra egoista.

Ne-am dezvoltat in egoism vreme de mii de ani, iar acum reiese minciuna din el. Acesta este un progres foarte bun. Nimeni din aceasta lume nu este curat de egou, deci toti suntem mincinosi. Nimeni nu poate vedea lucrurile obiectiv.

Nu vom putea avansa decat daca realizam ca scopul nostru este de a ajunge la iubirea pentru ceilalti și că toată lumea ar trebui sa faca tot ceea ce poate de dragul societatii.

Mass Media si retelele de socializare sunt pline de informatii false si fiecare isi iubeste propria minciuna. Avem nevoie de un proces de educatie sociala generala prin care vom ajunge sa cunoastem natura noastra si sa invatam cum sa o actualizam.

Curand intreaga umanitate va descoperi ca toate conexiunile dintre capital, putere si presă nu ne permit sa functionam de loc.

Procesul evolutiei ne forteaza sa descoperim ca natura umana este egoista si ca trebuie sa ne ridicam deasupra egoismului, deasupra minciunii.

Din emisiunea de pe Kab TV O viata noua

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed