“Oameni diferiți, lumi diferite” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinOameni diferiți, lumi diferite

Cineva vede alb acolo unde altul vede negru. Unul crede că ceva este bun, iar altul este sigur că este rău. Oameni diferiți, lumi diferite. Cum putem colabora atunci când suntem lumi separate, închise în interiorul cochiliilor noastre și cu puncte de vedere complet diferite? Și ca să începem, de ce suntem construiți așa?

De ce este atât de importantă pentru noi viziunea noastră? Opinia noastră reprezintă cine suntem; este expresia sinelui nostru, a ego-ului nostru. Dacă cineva nu este de acord cu mine, aceasta subminează fundamentul ființei mele, mă face să mă simt nevrednic și nesemnificativ, și prin urmare nesigur.

Fiecare persoană se naște cu un set unic de trăsături și calități. Fiecare persoană crește într-o anumită familie, în anumite condiții, primește o anumită educaţie și trăiește prin experiențe diferite. Fiecare persoană este influențată prin intermediul mass-media și a rețelelor de socializare și toți acești factori ne fac să fim cine suntem.

Datorită tuturor acestor factori, vedem lumea prin diferite filtre, ochelari unici pe care îi poartă fiecare. Acesta este motivul pentru care este atât de dificil sau de fapt imposibil pentru noi să înțelegem alți oameni. Drept urmare ne găsim în conflicte constante. În timp ce încercăm să dovedim că punctul nostru de vedere este corect, uităm că fiecare dintre noi este unic și ajungem înghițiți de războaie interminabile ale ego-ului, care nu duc nicăieri decât la frustrare, disperare și depresie.

De ce este atât de importantă pentru noi viziunea noastră? Opinia noastră reprezintă cine suntem; este expresia sinelui nostru, a ego-ului nostru. Dacă cineva nu este de acord cu mine, aceasta subminează fundamentul ființei mele, mă face să mă simt nevrednic și nesemnificativ, și prin urmare nesigur.

Atât timp cât suntem învățați că trebuie să concurăm unul cu celălalt, ne vom dăuna reciproc și ne vom considera unicitatea fiecăruia ca pe o amenințare. Pentru a ne transforma individualitatea într-un factor social constructiv, trebuie să adăugăm un alt nivel educației noastre.

Stratul respectiv are legătură cu contrastele complementare ale naturii. Trebuie să ne reamintim că toată viața constă în contraste care se completează reciproc și permit existența celuilalt. Așa cum nu ar exista naștere sau creștere fără moarte și decădere, nu ar exista dezvoltare în opinii și idei fără puncte de vedere contradictorii. În natură, contrariile nu se distrug reciproc; se completează reciproc, se încurajează reciproc și garantează existența celuilalt. Aceasta este formula integrală a naturii și, dacă nu înțelegem importanța ei și nu o aplicăm societății, ne vom distruge reciproc în loc să ne întărim reciproc.

Să mergi într-o călătorie lungă pentru a-ți atinge obiectivul nu se întâmplă sărind într-un picior. Se întâmplă când folosim ambele picioare, stângul și dreptul, pentru a ajunge la destinație. Societatea umană ar trebui să fie la fel. Destinația noastră este unitatea, iar singura modalitate de a ajunge acolo este prin încurajarea unei conexiuni între noi. Acestea fiind spuse, nu vom avea niciun impuls de conexiune, decât dacă simțim că suntem separați și ne urâm unul pe celălalt și că trebuie să ne întărim unitatea pentru a ne ridica deasupra urii noastre.

Prin urmare, atunci când întâlnim o persoană ale cărei opinii le disprețuim, trebuie să avem în vedere că această viziune nu este acolo pentru noi să o patronăm, ci ca bază pentru construirea unei conexiuni mai puternice. Această îndepărtare pe care o simt este impulsul meu pentru construirea apropierii și nu va exista niciodată un alt impuls în afară de opusul a ceea ce trebuie să construim.

Oamenii care nu simt conflicte cu ceilalți nu au motive să se unească; sunt mulțumiți așa cum sunt, neinteresați și în mare măsură indiferenți. Numai oamenii care sunt diferiți, care sunt în lumi diferite, pot construi vreodată unitatea adevărată, o conexiune puternică și în cele din urmă iubirea adevărată.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: