“Oamenii de știință determină rezultatele dinainte?” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Oamenii de știință determină rezultatele dinainte?

Un eseu publicat  recent a concluzionat ceva foarte interesant: metodologia pe care o folosesc oamenii de știință determină rezultatul experimentului. După ce au examinat peste 400 de experimente privind legătura dintre activitatea creierului și conștiință, cercetătorii „au descoperit că susținerea unei anumite teorii poate fi prezisă numai din alegeri metodologice, indiferent de constatări. În plus,” concluzionează ei, „majoritatea studiilor își interpretează concluziile post-hoc, mai degrabă decât să testeze a priori predicțiile critice ale teoriilor”. Aceasta este încă o dovadă că atât timp cât suntem parțiali, în mod inerent imparțialitatea nu va exista în știință.

Experimentul condus în comun de Departamentul de Neurologie de la Școala de Medicină a Universității din New York, Școala de Neuroștiință Sagol de la Universitatea Tel Aviv | אוניברסיטת תל-אביב, și Departamentul de Psihologie de la Reed College, a încercat să „prezinte o revizuire imparțială, neutră din punct de vedere teoretic, cantitativ și sistematic a descoperirilor empirice în jurul teoriilor de conducere ale conștiinței, oferind o vedere de ansamblu și un potențial al câmpului părtiniri în interpretarea constatărilor empirice.”

Deși în mod clar, nici experimentele nici recenzenții lor nu sunt imparțiale, descoperirile ne spun că toată știința este în mod inerent parțială, adică condusă de ego. Din această cauză, interpretăm toate legile naturale pe care le descoperim printr-o lentilă egoistă, care descrie tot ceea ce vedem ca fiind condus de ego. Acesta este motivul pentru care nu putem vedea că o forță non-egoistă manipulează conexiunile dintre particulele egoiste pe care le percepem ca fiind independente.

Vedem că omenirea devine din ce în ce mai conectată, dar o interpretăm ca fiind condusă de interese egoiste, fără să ne dăm seama că, chiar și atunci când alegem să ne despărțim nu putem, deoarece contrazice direcția fluxului care ne este impus. Prin urmare, oricât de greu am încerca, ne vom trezi din ce în ce mai incluși într-o rețea de interdependență care ne conectează într-un singur sistem.

Știința face viața ușoară în mai multe moduri decât știm noi. Fără știință, nici măcar nu am citi aceste cuvinte critice despre știință. Problema științei începe acolo unde nu putem vedea clar, dar încercăm totuși să interpretăm. De aici obținem teorii contradictorii, tocmai pentru că fiecare teorie nu reflectă adevărul ci percepția subiectivă a progenitorului său. Într-un astfel de caz, nu mai este știință și nu ar trebui să ne bazăm pe ea pentru nimic din viața noastră.

Dacă vrem să găsim rezultate concludente pe care toți oamenii le vor corobora și care vor aduce beneficii tuturor, trebuie să ieșim din percepția noastră egocentrică. Când vine vorba de domenii de cercetare în care percepția noastră este limitată la viziunea noastră personală, trebuie fie să acceptăm rezultatele ca ținând doar de noi înșine, fie să ne extindem perspectiva pentru a include și opiniile tuturor celorlalți.

Pentru a realiza aceasta din urmă, trebuie să ieșim din natura noastră inerent centrată pe sine. Acesta este singurul mod de a ajunge la un rezultat uniform care va fi valabil în ochii tuturor și pe care toată lumea îl va putea folosi.

După cum s-a spus mai sus, în prezent percepem lumea ca fiind guvernată de forțe egoiste, deoarece noi înșine suntem egoiști până în profunzime. Ca urmare, nu putem spune dacă ceva este non-egoist, deoarece nu avem acea percepție altruistă în psihicul nostru. Totuși, dacă încercăm să ne punem în locul altora și să vedem lucrurile din perspectivele lor, vom descoperi că toate vederile noastre separate formează o imagine completă, care nu este niciunul dintre elementele care o alcătuiesc, ci rețeaua care le ține împreună. .

Gândiţi-vă la asta ca la un organism. Există aproximativ zece trilioane de celule, care alcătuiesc cele șaptezeci și opt de organe principale din corpul uman. Fiecare celulă și fiecare organ lucrează separat și îndeplinește funcții fundamental diferite. Cu toate acestea, împreună, ele permit organismului să existe și să-și mențină vitalitatea și sănătatea.

Așa este și cu umanitatea. Fiecare persoană are o funcție specifică în organismul uman global. Dacă am putea adapta mai degrabă perspectiva întregii umanități decât perspectiva noastră individuală, am fi capabili să tragem concluziile corecte și să luăm decizii care sunt valabile și benefice pentru noi toți. Aici trebuie să ajungem dacă vrem să existăm într-o lume în care oamenii sunt fericiți și în siguranță peste câțiva ani de astăzi încolo.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed