“Ocupaţi Rothschild, din nou” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinOcupaţi Rothschild, din nou”

În 2011 „capitolul” israelian al mișcării Occupy și-a început activitățile cu un miting uriaș la Tel Aviv și a continuat să „ocupe” bulevardul Rothschild în următoarele câteva luni. Toată mass-media a fost pentru asta, la fel și oamenii. Cauzele au fost drepte și au fost multe, și toată lumea credea că se va produce o schimbare în societatea israeliană. Oamenii au simțit că s-au săturat de corporații care profită pe cheltuiala lor. Am avertizat atunci că protestele nu vor realiza nimic pentru că nu exista unitate între protestatari și, fără unitate, ei erau neputincioși împotriva corporațiilor și politicienilor. Aceasta este ceea ce s-a întâmplat într-adevăr. S-a anunțat un comitet, au fost întocmite recomandări, dar cetățenii Israelului sunt exploatați acum așa cum au fost întotdeauna, dacă nu mai mult.

Dar oamenii par să aibă memorie scurtă. În aceste zile corturile sunt din nou ridicate pe Bulevardul Rothschild deoarece israelienii s-au săturat de exploatare și abuz de putere. Și încă o dată oamenii sunt împărțiți; obiectivele lor sunt multiple și bugetele sunt date celor de la putere, care le împart între numeroasele partide care există în Israel. Când fiecare trage pătura în felul său, iar pătura nu este suficient de mare pentru a acoperi toată lumea, în cele din urmă se rupe și oamenii rămân fără nimic.

Prin urmare, în ciuda întregii bogății de ingeniozitate, companii start-up, tehnologii avansate, biotehnologie inovatoare, agricultură și abundența rezervelor de gaze naturale, Israelul va rămâne sărac și slab. „Prima apărare împotriva calamității este iubirea și unitatea. Când există iubire, unitate și prietenie unii între alții în Israel, nicio calamitate nu poate veni peste ei”, scrie cartea Maor VaShemesh. Sciziunea este singurul nostru inamic. Când luptăm pentru cauze diferite, ne creștem separarea și ne luptăm unul împotriva celuilalt. Într-o astfel de stare, am pierdut chiar înainte de a începe.

Dacă israelienii vor să realizeze ceva, ei trebuie în primul rând să se unească. Numai dacă facem din unitate și solidaritate prioritățile noastre principale, ne vom putea prioritiza corect nevoile. Dacă fiecare facțiune își expune nevoile și provocările și toată lumea discută ce să facă și când, știind că scopul principal este de a consolida unitatea noastră, atunci toate problemele vor fi rezolvate la momentul potrivit și în modul potrivit.

Atât timp cât rămânem concentrați pe propriile noastre nevoi și aceasta este atmosfera predominantă în Israel, nu există niciun motiv pentru care oamenii puternici să nu abuzeze de noi ceilalți, dacă pot. Dar dacă ne unim, ei își vor pierde dorința de a abuza; unitatea noastră îi va atrage, iar Israelul va prospera.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: