“OMS cere consideraţie” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinOMS cere consideraţie

World Health Organization Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus attends a news conference in Geneva

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) solicită țărilor care au suficiente vaccinuri, un vaccin de rapel (al treilea) şi se așteaptă ca astfel, țările sărace în care oamenii nu au primit prima injecţie să o poată obține. Nimeni nu ia în serios solicitarea, dar OMS cere în continuare considerarea ei.

Nu înțeleg această solicitare. În întreaga lume, abordarea este că fiecare țară se descurcă singură, deci la cine se așteaptă OMS să respecte o astfel de cerere? Este trist faptul că nu toată lumea a primit încă vaccinul, dar aceasta nu este o chestiune de decizie a unei țări, ci o chestiune care trebuie inițiată și realizată de organizațiile internaționale, cum este OMS însăși. Dacă propriul Minister al Sănătății al unei țări nu poate avea grijă de oamenii din țara respectivă, organizațiile internaționale ar trebui să intervină și să ajute. Acesta este motivul pentru care există atât de multe astfel de organizații, care sunt finanțate de țările bogate tocmai pentru a le ajuta pe cele mai puțin norocoase.

În plus, cred că problema nu constă în numărul vaccinurilor, ci în organizare și distribuție. Există o mulțime de vaccinuri în lume. Problema este că în lumea pe care am construit-o, fiecare se luptă pentru el sau ea însăşi; nimeni nu se simte responsabil și nu există nici o responsabilitate reciprocă, şi cu siguranță nu între țări. Totul este determinat de bani și corupție.

Dacă vrem să schimbăm modul în care funcționează lucrurile, trebuie să schimbăm modul în care lucrăm. Pandemia ne tratează pe toţi în mod egal; infectează pe toată lumea fără discriminare. Prin urmare, dacă vrem să o depășim, trebuie să ne tratăm reciproc în mod egal, deoarece dacă lăsați un loc nesupravegheat, acel loc va deveni sursă de noi infectări.

Odată ce ne organizăm cu adevărat ca o singură familie, poate printr-o nouă organizație, fără legătură cu cele vechi și decadente, ar trebui să ne consultăm cu toată lumea, să obținem datele complete de pretutindeni și să decidem ce, cât şi unde merge. Dacă ne gândim la umanitate ca la o singură familie, vom decide ce este mai bine pentru întreaga familie și vom trage concluziile corecte. Dar, pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să ne vedem ca o familie și apoi vom putea lua deciziile corecte ținând cont de toată lumea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed