“Orice preşedinte al unei jumătăţi de naţiune este nelegitim” (Newsmax)

Articolul meu pe Newsmax: “Orice preşedinte al unei jumătăţi de naţiune este nelegitim

America este împărțită între două jumătăți care se urăsc de moarte. Orice spune unul, celălalt contorizează instinctiv, indiferent de conținut. Când un candidat reprezintă jumătate din națiune, iar celălalt reprezintă cealaltă jumătate, atunci niciunul dintre ei nu reprezintă țara. Este un impas care va duce fie la un război civil, fie la unire la un nivel complet nou. În prezent, prima este mult mai plauzibilă.

Ambele părți au argumente puternice. Le prezintă clar și convingător, dar nimeni nu este convins. Nimeni nu ascultă. De fapt, ambele argumente sunt valabile, dar ambele sunt greșite. De ce greșesc? Pentru că, dacă tu crezi că drumul tău va face țara mai bună, dar tot ceea ce face cu adevărat este să sporească diviziunea și dușmănia, atunci oricare ar fi argumentul tău este greșit.

Mai mult, atunci când o societate atinge astfel de niveluri de intoleranță, nu mai este o democrație. Chiar dacă câștigi alegerile, totuși, aproape jumătate din țară se opune în tot ceea ce faci și simte că tu, câștigătorul, îți impui punctul de vedere asupra celeilalte jumătăți împotriva voinței sale. Baza democrației constă în acceptarea faptului că majoritatea conduce în timp ce ia în considerare punctele de vedere și nevoile minorității. Când nu ai încredere, nu ai sentimente de considerație reciprocă, nu ai democrație.

Ceea ce ai în schimb, este tirania unei jumătăți asupra celeilalte. Aceasta este o situație explozivă și este în prezent situația din America. Dacă americanii nu vor depăși impasul în viitorul apropiat, un război civil este inevitabil să izbucnească.

Pentru a schimba situația din America, americanii trebuie mai întâi să înțeleagă că nu vor convinge niciodată cealaltă parte. Nimeni nu va fi de acord cu nimeni – nici acum şi nici vreodată. Am ajuns la un astfel de nivel de absorbție în sine încât nu ne putem asculta unii pe alții, așa că convingerea este în afara mesei. Apoi, americanii trebuie să accepte că dezacordurile nu reprezintă o problemă, ci o situație dată, de care trebuie să se ocupe, sau să se omoare reciproc până când va rămâne doar una.

Presupunând că poporul american nu optează pentru exterminare reciprocă, trebuie să găsească o modalitate de a trăi împreună. Într-adevăr, există o astfel de modalitate. Toată realitatea este construită pe contrarii complementare care trăiesc cot la cot și numai existența lor reciprocă creează armonie, echilibru și viață!

Opusele nu sunt niciodată de acord. Dacă ar face acest lucru, acordul le-ar anula și ar înceta să mai existe. De fapt, existența unuia permite existența celuilalt. Ar fi zi fără noapte, naștere fără moarte, primăvară fără cădere sau capete fără cozi? Nu ar fi nimic; universul nu ar exista.

Doar odată ce îți dai seama că ai nevoie de ambele părți poți începe să rezolvi orice. De fapt, atunci când vă uniți deasupra disputei, descoperiți că disputa nu mai există, că singurul ei scop era să vă impulsioneze să vă uniți, împotriva voinței voastre. Acest lucru este valabil atât pentru relațiile personale, cât și pentru relațiile internaționale. Poate fi greu de înțeles chiar acum, dar dacă America își va uni rândurile, niciuna dintre problemele de politică externă cu care se ocupă acum nu ar rămâne.

Când mergi mână în mână cu realitatea, realitatea merge mână în mână cu tine. Când mergi împotriva realității și încerci să-ți impui punctul de vedere asupra jumătății națiunii care nu este de acord cu tine sau nu acceptă conducerea ta, vei eșua în afacerile interne, precum și în afacerile internaționale. Singurul lucru care este necesar în lumea divizată de astăzi este unitatea. Cei care nu înțeleg vor rămâne în urmă și vor cădea, fie prin război, fie prin dezmembrare socială. Cei care o înțeleg vor conduce lumea în viitor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed