“Pacea cu dușmanii Israelului începe și se termină în interior” (Times Of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “Pacea cu dușmanii Israelului începe și se termină în interior

Din când în când, știrile despre antisemitismul turbat care umple paginile manualelor palestiniene K-12 ne amintesc că nimic nu a devenit mai blând de cealaltă parte. Dimpotrivă, palestinienii își învață deschis copiii că uciderea evreilor și israelienilor este datoria lor sacră. Chiar și UE, nu tocmai cel mai pro-israelian organism din lume, „a adoptat o moţiune prin care se condamnă Autoritatea Palestiniană pentru elaborarea și predarea de noi materiale violente și pline de ură folosind finanțare UE”. Moțiunea „deplânge faptul că materialul problematic și instigator la ură din manualele școlare palestiniene nu a fost încă eliminat și există îngrijorare faţăde eșecul continuu de a acționa eficient împotriva discursului instigator la ură și a violenței din manualele școlare și în special din fișele de studiu nou create”.

Recent, lucrurile s-au deteriorat până la punctul în care elevii din Gaza de clasa a IV-a sunt învățați aritmetica numărând șahide –musulmani care au murit ucigând sau încercând să omoare necredincioși, și anume evrei. Pentru elevii de clasa a 10-a, școlile din Gaza îi învață că Jihadul (războiul sfânt) este datoria personală a fiecărui musulman. Nu am nicio speranță în vreo moderație din partea palestinienilor.

Cu toate acestea, am deplină încredere în capacitatea noastră de a schimba situația, indiferent de intențiile palestinienilor. Israelul ar trebui să lucreze pe două niveluri. La nivel material, ar trebui să le reținem fonduri și să limităm aprovizionarea cu alimente. „Aritmetica” ar trebui să fie simplă: dacă îi înveți pe copiii tăi să ne ucidă, te vom trata ca pe inamicul care ești.

Cu toate acestea, acest lucru singur nu va funcționa, poate doar pe termen foarte scurt. Ceea ce va funcționa este ceea ce facem între noi.

Felul în care palestinienii se raportează la noi reflectă relația noastră unii cu alții. Așa a fost întotdeauna și așa va fi mereu. Israelul prosperă numai atunci când este unit. Când este divizat, inamicii îl atacă și distrug țara. Dacă am fi uniți, palestinienii nici nu s-ar gândi să includă materiale anti-Israel în manualele lor, deoarece nu ar avea sentimente anti-Israel.

Prin urmare, la nivel spiritual trebuie să ne unim rândurile. Zecile de partide politice care luptă unul împotriva celuilalt în actualul sistem politic israelian reflectă diviziunea noastră internă. Nu putem avea douăzeci de partide care să se lupte între ele pentru tron și să se încline în fața dușmanilor noștri pentru a obține sprijinul lor. Asta nu face decât să-i încurajeze și să adauge dispreț detestării lor.

Dacă vrem ca palestinienii să oprească incitarea la antisemitism în școlile lor, trebuie să ne învățăm copiii și pe noi înșine doar să ne iubim unii pe alții. Nicio altăscuză nu ne va ajuta.

Este posibil să nu vedem legătura dintre modul în care relaționăm unul cu celălalt și modul în care se raportează ei la noi, dar cele două sunt totuși conectate direct. Când încetăm să mai raționăm pentru a ne scuza să nu ne pese unul de celălalt și încercăm să ne apropiem de diferențele noastre, vom vedea o schimbare revoluționară în întreaga lume față de noi.

A iubi pe alții, mai ales dacă ei sunt diferiți de noi, este principiul de bază al națiunii noastre, piatra de temelie a populației noastre. Până nu o vom practica, nu vom cunoaşte pacea.

Veți găsi mai multe despre acest subiect în cărțile mele Ca un mănunchi de trestii: De ce unitatea şi garanţia reciprocă sunt chemarea ceasului de astăzi și Alegerea evreiască: Unitate sau Antisemitism, Fapte istorice despre antisemitism ca reflectiare a discordiei sociale evreieşti .

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed