Pamantul ar putea elimina umanitatea

Opinie: (Dr. Alexei Yablokov, membru al Academei Sovietice de Stiinte, Centrul pentru Politici de Mediu si Ecologice): “Conceptul Profesorului V. Vernadsky’s asupra biosferei este ca Pamantul este o fiinta vie, care reactioneaza prin consecinte geologice la cale mai mici fluctuatii care au loc in structura sa.

„Mai tarziu, omul de stiinta britanic James Lovelock a vorbit de asemenea despre Pamant ca despre o fiinta vie. El a definit un concept numit „Teoria Gaia” sau „Principiul Gaia” („Gaia” Zeita Pamantului la vechii Greci).

Pamantul (Gaia) ar putea „elimina” umanitatea ca pe o tumoare canceroasa. Populatia Pamantului face tot posibilul sa forteze Pamantul sa scape de noi: folosirea excesiva a resurselor naturale de neinlocuit, exploatarea excesiva a pamantului, a lemnului si apei, poluarea biosferei prin substante chimice si radioactive……

Abordarea pe teremen lung a „ecologistilor” ia in calcul consecintele pe termen lung, in locul „beneficiilor” imediate. Cat priveste economistii, ei fac estimari pe 10 ani. Gandirea politicienilor este limitata la intervalul dintre doua alegeri electorale (4-6 ani). Discrepantele in calcularea timpului dau nastere contradictiilor din multe puncte de vedere. Politicienii nu pot fi de acord cu argumentele ecologistilor ca „ peste 20 de ani va fi mai rau”, deoarece principalul lucru pentru ei este sa obtina voturile alegatorilor in viitorul apropiat.

„Societatea bazata pe consum trebuie sa inteleaga ca la un anumit moment se va elimina pe sine. Oamenii dau voturile lor politicienilor care iau decizii ecologice periculoase pentru a atrage votanti. Singura cale de a indeparta amenintarea mediului este de a raspandi informatia ecologica si cunoasterea cat de mult posibil. Cel mai rau lucru care se poate intampla oamenilor este sa nu mai aiba „o cale de intoarcere”.

„Gandirea orientata spre ecologie ar trebui sa conduca aomenii sa actioneze constient, sa pastreze mediul, si sa isi gaseasca locul in imensa biosfera in care ocuim. Ecologia este o stiinta care are ca scop sa pastreze in siguranta propria noastra casa. Pana acum, cea mai mare parte a locuitorilor pamantului nu a inteles ca planeta este casa noastra”.

Comentariul meu: De zeci de ani, ecologistii ne atrag atentia si apeleaza la noi, insa deoarece politicienii si finantistii sunt aceia care ne definesc viata, numic nu se schimba. Ei nu vor investi niciodata in ceva care nu le va aduce beneficii imediate politice sau economice. Exista oare o cale de scapare din acest cerc vicios? Raspunsul este sa educam toate straturile societatii acordand o atentie speciala largirii orizontului oamenilor obisnuiti, deoarece straturile superioare ale societatii nu vor agrea niciodata in mod voluntar educatia integrala, pentru ca scopul lor este de a pastra oamenii in fata Televizoarelor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: