Pandemia partea a II-a: “Omicron”

294.4 S-a întâmplat chiar mai devreme decât ne așteptam. O nouă tulpină de coronavirus, numită „Omicron”, a apărut recent și amenință să se răspândească cu o viteză și mai mare.

Numărul mare de mutații găsite în acest virus ridică îngrijorări cu privire la eficacitatea vaccinurilor existente. Una câte una, țările au început să-și închidă granițele și să reintroducă restricțiile de carantină.

Acest lucru nu mă surprinde pentru că din prima zi în care a fost anunțată pandemia de coronavirus am știut că nu se va încheia repede. Luptăm cu natura, acționând împotriva legilor ei.

Natura vrea să ne vadă pe toți conectați într-un sistem în care există înțelegere reciprocă, sentimente reciproce și apropiere. Se așteaptă de la noi să susținem forța internă a acestui sistem, singura forță existentă care acționează, și să promovăm dezvoltarea către o conexiune din ce în ce mai mare.

Cu toate acestea, suntem într-o stare complet diferită. Nu credem că avem nevoie de conexiune și unitate și să ne folosim toate forțele, inteligența, sensibilitatea și cunoștințele științifice în beneficiul sistemului comun, pentru a întări unitatea naturii.

Prin urmare, tot ceea ce am construit rezultă într-o formă care sfâșie natura și societatea și intensifică din ce în ce mai mult lupta dintre toate părțile societății și cu întreaga natură. Din moment ce invadăm natura și o rupem în bucăți, primim reacția ei sub formă de erupții vulcanice, tsunami, până la cei mai periculoși viruşi.

Toate aceste fenomene se manifestă din cauza lipsei de echilibru între toate părțile naturii care nu au fost compensate de eforturile umane, ci dimpotrivă, au fost extrem de exacerbate de oameni. Prin urmare, nu este de mirare că acest lucru se întâmplă, și mai ales în zilele noastre, când conform înțelepciunii Cabala intrăm în era a ceea ce se numește ultima generație.

Acesta este răspunsul naturii la acțiunile noastre, care sunt.de îndepărtare din ce în ce mai mare de scopul conexiunii universale într-o singură persoană cu o singură inimă. La urma urmei, acest lucru este inerent bazei naturii. Indiferent cât de naiv ar suna, natura ne va cere să îndeplinim această condiție, deoarece toată natura este integrală și globală. Dacă ne dezvoltăm în direcția opusă, atunci ne confruntăm cu lovituri ale naturii.

Asta nu înseamnă că natura ne pedepsește, deși Baal HaSulam scrie că natura, ca un judecător strict, ne va pedepsi. Dar cu aceste lovituri, natura încearcă doar să ne readucă la echilibru. Să sperăm că va ajuta.

Deși până acum nu văd reacția corectă la loviturile naturii, adică o mai mare conexiune și unitate a societății construite pe asistență reciprocă.

În loc să acționăm de dragul corectării societății și să urmărim starea unui om cu o singură inimă, mai ales acum, la ultima etapă a dezvoltării umane, când trebuie să ajungem la o conexiune perfectă, ne separăm din ce în ce mai mult. În consecință, primim o reacție negativă prin natură la acțiunile noastre greșite.

Anterior, natura nu a reacționat atât de sensibil la faptele noastre rele, războaiele și crimele noastre. Era o altă epocă, o societate nedezvoltată și prin urmare, nu simțeam reacția naturii. Astăzi, însă, simțim reacții negative teribile la toate nivelurile: mineral, vegetal, animal și între oameni, ceea ce ne pune în pericol existența pe planeta Pământ.

Această reacție va deveni din ce în ce mai puternică. Pandemia de coronavirus nu se va încheia decât dacă va fi înlocuită cu o altă problemă și mai dureroasă, având în vedere că nu tragem concluziile corecte.

Noua tulpină se răspândește și mai repede decât toate precedentele. Acest lucru este firesc la fel cum dacă un copil nu ascultă, atunci mai întâi părinții încearcă să-l convingă, apoi îl pedepsesc, apoi îl bat ușor, iar dacă acest lucru nu ajută, atunci tatăl trebuie să folosească o centură pentru ca fiul să se supună în sfârșit. . Un tată este obligat să-și educe fiul pentru ca acesta să nu devină un criminal.

Așa ne educă natura. Natura este globală și integrală și ne cere să îndeplinim în mod conștient, științific și rațional această regulă a conexiunii integrale dintre noi toți. Natura vrea să construim aceste sisteme noi înșine în societatea umană.

Natura minerală, plantele și animalele în mod instinctiv, prin natură, respectă această regulă, până când oamenii interferează cu comportamentul lor și îl perturbă. Totuși, de îndată ce o persoană se corectează unindu-se cu întreaga umanitate, toate celelalte forme ale naturii vor ajunge de asemenea la echilibru, și întreaga lume se va calma. Nu numai noi, ci și întregul univers, deodată se va linişti.

Din KabTV “Discuţii cu ziariştii” 11/28/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: