“Panouri publicitare în Marea Britanie – Un semnal de alarmă pentru evreii britanici” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinPanouri publicitare în Marea Britanie – Un semnal de alarmă pentru evreii britanici

Panourile publicitare care au apărut recent în Marea Britanie, împodobite cu titlul „OAMENII OBISNUITI BOICOTEAZĂ ISRAELUL” le amintesc evreilor din Marea Britanie că ura față de singurul stat evreu din lume este vie și în mare măsură în Marea Britanie. Sloganul de pe panouri, care face referire la decizia lui Sally Rooney de a refuza editorilor israelieni drepturile asupra ultimei sale cărți, urmărește evident să normalizeze boicoturile Statului evreu.

Asemenea atacuri din Marea Britanie nu sunt deloc noi și devin din ce în ce mai frecvente. În timpul ultimului conflict din Gaza, evreii din Marea Britanie nu au fost doar supuși sentimentelor anti-israeliene, ci și antisemitismului fățiș, inclusiv amenințărilor cu violență sexuală și atacuri împotriva lor.

Acest lucru i-a determinat pe mulți evrei din Marea Britanie să realizeze că antisemitismul din Marea Britanie a devenit „o entitate mereu prezentă în viața britanică”, așa cum a spus recent un articol de la Jerusalem Post. Prin urmare, în loc să aștepte să aibă loc următorul incident, evreii din Marea Britanie trebuie să acționeze acum și pot face multe.

Evreii din Marea Britanie au demonstrate în fața amenințării reprezentate de Jeremy Corbyn, cât de rezistenți sunt atunci când sunt uniți în fața amenințărilor la adresa lor și a statului Israel. Această unitate a fost întotdeauna refugiul poporului nostru în fața oricărei amenințări. Și astăzi ar trebui să fie primul nostru refugiu.

Lecția pe care trebuie să o învățăm din trecutul nostru și de la liderii noștri de-a lungul veacurilor este că nu ar trebui să așteptăm suferința, amenințările și boicoturile să ne conducă spre unitate. Mai degrabă, ar trebui să ne dorim să ne unim într-un spirit de prietenie și cooperare, tot timpul și în fiecare zi.

Șeful Consiliului deputaților britanici, Marie Van Der Zyl a recunoscut corect că unitatea pe care am arătat-o în fața amenințării lui Corbyn era ceva de menținut. Cu toate acestea, nu ar trebui să încercăm doar să menținem această conexiune, ci să o îmbunătățim atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ. Dacă noi, evreii, consolidăm conexiunile dintre noi, fără a nega diferențele dintre noi ci ridicându-ne deasupra lor, vom deveni cu adevărat „o lumină pentru națiuni”. Apoi, unitatea va remedia toate problemele noastre.

După cum afirmă destul de clar rabinul Eliyahu Ki Tov în Cartea Conștiinței: „Ni se poruncește la fiecare generație să întărim unitatea dintre noi, astfel încât dușmanii noștri să nu conducă peste noi”. Dacă ne unim în spiritul unei familii, în care ne preocupă bunăstarea fiecărui membru al „familiei” vom asista foarte repede la schimbări pozitive. Spectrul macabru al antisemitismului va fi în sfârșit învins, iar unitatea noastră va deveni un exemplu de urmat pentru restul oamenilor.

Vedem că, în ciuda miliardelor de lire cheltuite pentru încercarea de a face față antisemitismului, conferințelor pe această temă, susținătorilor de profil înalt ai Israelului, angajamentelor guvernamentale, absolut nimic nu este eficient în abordarea problemei. Dimpotrivă, în ciuda eforturilor, antisemitismul și ura față de statul evreu sunt în creștere la nivel mondial.

Motivul pentru aceasta este că nu abordăm problema la rădăcina ei, care este înstrăinarea continuă și dezbinarea dintre noi. Doar când ne vom adresa acestei stări și o vom corecta prin construirea unor relații bune între noi, vom putea opri antisemitismul. Totul este în mâinile noastre. Avem puterea de a schimba totul și acum este momentul să acționăm în acest sens.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: