“Pentru a reduce poluarea aerului, lucrați de acasă” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinPentru a reduce poluarea aerului, lucrați de acasă

Un articol recent al lui Steve Cohen de la Institutul Pământului de la Universitatea Columbia detaliază beneficiile preferinței pentru mașinile electrice față de mașinile alimentate cu motoare cu ardere internă. Cohen recunoaște că „Decarbonizarea va dura zeci de ani și… o parte din opoziție va fi justificată deoarece aceste instalații vor avea un impact negativ asupra unei comunități”. Cu toate acestea, insistă el, „Argumentul că vehiculele electrice poluează prea mult nu este convingător. Ele poluează mai puțin decât vehiculele propulsate de un motor cu ardere internă” și „aceasta este singura comparație care contează”.

În opinia mea, privim întreaga situație invers. Chiar și Cohen, un susținător avid al vehiculelor electrice, admite că „Vom vedea progrese pe măsură ce vom face situaţia mai puțin rea, dar nu vom rezolva problema”. Deci, în loc să căutăm modalități de a minimiza daunele menținând în același timp stilul nostru de viață dăunător, cred că ar trebui să ne schimbăm modul de viață, astfel încât în primul rând să nu creăm problema.

Stilul de viață occidental actual încurajează munca de mai multe ore, adesea cu drumul lung cu mașinile către și de la locul de muncă. În ultimii ani, lucrurile au început să se schimbe, dar cred că nu ar trebui să așteptăm, trebuie să trecem la lucrul de acasă cât mai curând posibil și să facem această formă de muncă cât se poate de răspândită.

În Asia, unde zilele lungi de lucru și o săptămână lungă de lucru erau considerate ca o normă până de curând, există deja vânturi de schimbare. „Panasonic Corp s-a alăturat unui număr mic, dar în creștere, de companii japoneze pentru a oferi personalului o săptămână de lucru de patru zile pentru a încuraja un echilibru mai bun între viața profesională și viața privată”, scrie compania media HRM Asia. Panasonic nu este singur; este „parte dintr-o tendință globală” continuă articolul, adăugând că în Japonia, „un grup de parlamentari discută o propunere de a acorda angajaților o zi liberă în plus față de cele două zile de pauză pe săptămână, pentru a le asigura bunăstarea”.

Revista Forbes, de asemenea, scrie că „săptămâna de lucru de patru zile capătă un avânt mare”, iar alte instituții media au scris din ce în ce mai multe despre asta.

În opinia mea, ar trebui să depășim săptămâna de lucru de patru zile. Cred că munca pe care o facem ar trebui făcută în primul rând de acasă. Va crea mai puțină aglomerație pe drumuri, va oferi oamenilor mai mult timp liber și ore flexibile chiar și în zilele în care lucrează și va reduce drastic impactul industriei auto asupra mediului, fie că este alimentată de motoare electrice sau cu combustie internă.

Industria auto este doar un exemplu. În aproape fiecare domeniu al angajamentului uman, ne ocupam mai mult decât ar trebui și toată lumea plătește prețul: noi, familiile noastre, societatea și planeta. Producția excesivă și munca excesivă nu ajută pe nimeni și nu ne fac mai fericiți.

Gândiți-vă la cum ne-am simți dacă am mai avea două ore de timp liber în fiecare zi – aproximativ timpul pe care îl petrecem făcând naveta la serviciu și înapoi. Acum imaginați-vă dacă am lucra doar patru zile pe săptămână și de acasă.

Pe scurt, cred că ar trebui să încetinim, să dedicăm mai mult timp lucrurilor care ne place să le facem și oamenilor de care ne pasă. Ne va face fericiți; va face societatea mai pașnică; va ajuta mediul înconjurător; și va ajuta lumea. În aceste vremuri tulburi, tuturor ne-ar putea folosi o oarecare liniște sufletească.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: