“Permafrostul se decongelează (și asta este o veste proastă)” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinPermafrostul se decongelează (și asta este o veste proastă)

Permafrostul, stratul înghețat de sol care a stat la baza tundrei arctice de milenii, își accelerează dezghețul. Cu câțiva ani în urmă, oamenii de știință au observat că gheața, despre care credeau că nu se va topi niciodată se subțiază rapid. În 2017 BBC a publicat un articol al lui Jasmin Fox-Skelly. „Avem antibiotice de aproape un secol” a scris ea. „Totuși, ce s-ar întâmpla dacă am fi expuși brusc la bacterii și viruși mortali care au lipsit de mii de ani sau pe care nu i-am mai întâlnit până acum? S-ar putea să fim pe cale să aflăm” a conchis ea. „Schimbările climatice topesc solurile de permafrost care au fost înghețate de mii de ani și, pe măsură ce solurile se topesc, eliberează viruși și bacterii străvechi care, rămânând latenți, revin la viață”.

S-ar putea să nu fim conștienți de aceasta, dar potențialul distructiv al acestor germeni poate împiedica răul pe care îl provoacă virusul actual. Ele pot pune cu adevărat în pericol umanitatea, deoarece avem o imunitate zero împotriva acestor microorganisme, deoarece nu există nimic asemănător lor care să ne poată pregăti pentru sosirea lor.

Mai mult, în timp ce oamenii de știință se tem de viruși și bacterii care se trezesc din nou, cred că pot exista chiar forme de viață mai complexe care ar putea reveni de la dispariție la existență. Pești, broaște și chiar păsări ar putea apărea brusc. Nu avem nicio idee despre ceea ce stă latent sub gheață și despre ceea ce încălzirea globală reînvie treptat.

Trebuie să realizăm că natura este un sistem unic, închis. Nimic nu se termină în el și nimic nu începe. Când timpul este copt, lucrurile se manifestă; când timpul este copt, ele dispar. Dar nimic nu se oprește din existență; așteaptă doar până este momentul să reapară.

Schimbările pe care le facem naturii fac ca lucrurile să se întâmple mai repede și în moduri pe care nu le putem înțelege. Prin urmare singura certitudine este că neașteptatul va transpare, deși nu putem anticipa cum se va desfășura, ce formă va lua, cât de repede va apărea și ce consecințe va avea. Tot ce putem spune cu certitudine este că nu vom fi pregătiți pentru asta, deoarece nu ne putem pregăti pentru necunoscut și imprevizibil.

Deși este posibil să nu ne putem pregăti pentru imprevizibil, putem preveni sosirea acestuia. Deoarece schimbările climatice topesc permafrostul arctic și noi – potrivit majorității oamenilor de știință- provocăm asta, noi putem anula daunele pe care le facem climatului eliminând cauza acestuia.

Oamenii de știință atribuie schimbările climatice emisiilor de gaze și altor factori antropici. Cu toate acestea, această viziune ignoră un fapt cheie: Natura este un sistem complet, închis și interdependent, nu o grămadă de elemente separate. Deoarece totul afectează orice altceva, un element care funcționează defectuos în sistem perturbă întreaga natură și dezechilibrează întregul sistem. Remediați acest element și ați restabilit echilibrul Pământului.

Când te uiți la lume, există în mod evident doar un singur element disfuncțional în toate acestea: omenirea. Suntem atât de corupți încât nici nu putem admite că suntem motivul dezastrelor care ne-au lovit. Tatăl profesorului meu, marele cabalist Yehuda Ashlag (alias Baal HaSulam), a comparat natura umană cu îngerul morții: ne împinge să bem un nectar mortal. Chiar dacă picătura respectivă este așezată pe vârful unei săbii, suntem prea slabi pentru a-i rezista. Deschidem gura, aducem vârful sabiei la gură și lăsăm acea moarte să picure în gât.

Nu suntem încă acolo, dar ne apropiem repede de asta. Singura noastră armă este conștientizarea naturii noastre și sprijinul reciproc în facilitarea schimbării. Dacă ne ajutăm unii pe alții să ne ridicăm deasupra naturii noastre autodistructive, care ne ucide tocmai concentrându-ne doar asupra noastră în loc să o facem asupra sistemului în care trăim, atunci ne putem salva. Dacă insistăm să ne gândim doar la noi în acest moment, vom pieri.

Suntem singura ființă care are o voință deliberată, o intenție de a face rău, de a poseda, de a domina, de a umili și de a ne imortaliza pe noi înşine. Această intenție este rădăcina tuturor cataclismelor care ne afectează planeta și umanitatea. Dacă ne ajutăm reciproc să construim o societate echilibrată și armonioasă, vom echilibra întreaga natură, deoarece va remedia singurul element rupt din realitate. Dacă evităm sarcina asta și ne menținem ego-urile, niciun remediu nu ne va salva de dezastru.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed