Plicul potrivit pentru mesajul naturii

Intrebare: Tu spui ca masele nu trebuie sa studieze Cabala cum o invatam noi. Dar se poate schimba un om in interior daca nu foloseste sursele primare? Toate schimbarile isi au originea in ele.

Raspuns: Tu ai venit la Cabala fiindca ai dorinta sa avansezi. Astfel, punctul din inima omului il impinge mai departe. El nu se simte bine, el vrea sa se vada maine, sa obtina ceva, sa-si deschida cerul pentru sine, de aceea vine sa studieze.

Nu conteaza cat de mare e contul lui in banca, sau daca are succes in cariera sau in viata personala. El are o alta problema: trebuie sa inteleaga sensul vietii, sa decopere scopul ei.

Nu la fel stau lucrurile cu aceia care sunt impinsi mai departe de circumstantele corporale, cum ar fi, banii, inegalitatea, ura celorlalti, etc. Aceste conditii negative imping omul din urma fiindca ii cauzeaza suferinte.

Cand oamenii sunt manati de suferinta mai mult decat de chemarea interioara sau de dorinta de dezvoltare, tu nu le poti promite ca invatand isi vor rezolva problemele, fiindca omul nu asociaza durerea lui cu un scop bun pe care il are in fata, cu Binele care face Bine. El nu va simti aceasta conexiune inainte ca el sa simta raul.

Ca sa faca asta, ar trebui sa devina atras de bine mai intai. Singurul bine pentru el se cheama “unitate”, “garantie reciproca”.

De aceea, tu ii spui “daca ne unim, si suntem de acord cu Natura integrala si globala, atunci, va fi bine pentru noi”. Dar, in loc sa te referi la Stiinta Cabalei, il trimiti la oamenii de stiinta, la politicieni, economisti, si alti experti. Ii prezinti faptele deja acceptate si spuse de oameni care au importanta in ochii lui. El nu este facut sa stea si sa studieze cu tine, el are alte planuri cu viata lui. El crede ca tu ar trebui sa ii dai un raspuns imediat si mijlocul valabil pentru realizarea lui.

Este scris, “ridicati pe flacau in felul lui”. Noi trebuie sa ne adresam oamenilor in felul in care ei pot auzi si intelege. Noi vorbim de pe pozitia naturii insasi si demonstram ca criza este consecinta lumii globale si integrale. Adunam opiniile si rezultatele cercetarilor stiintifice si le combinam intr-o imaginea a crizei si slutia ei.

Problema este ca umanitatea nu este constienta de lumea moderna si de aceea nu o pot folosi. Noi putem numai sa introducem calea corecta odata ce vom incepe sa ne unim. Zeci de mii de capete luminate, cele mai bune minti ale umenirii, deja vorbesc despre asta. Noi trebuie sa aratam cuvintele lor fiindca, poate, lumea ii va crede pe ei. Aceasta stare de schimbare in mai bine este imposibila fara corectarea omului. Si acest mesaj va fi auzit de cel putin o parte a publicului.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: