“Poate Israelul să medieze între Ucraina și Rusia?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman pe Quora: Poate Israelul să medieze între Ucraina și Rusia?

Când am auzit despre Bennett premierul israelian, fiind primul lider occidental care s-a întâlnit cu Putin în efortul de a ajunge la o încetare a focului, am văzut asta ca un semn bun de sus. Este posibil ca Israelul să medieze între cele două părți. Cu toate acestea, poate fi doar cu condiția ca fiecare parte să fie dispusă să se ridice deasupra ego-ului respectiv. Pacea nu poate avea loc altfel.

În ebraică, cuvântul pentru „pace” („Shalom”) provine de la cuvântul pentru „finalizare” („Shlemut”). Înseamnă că trebuie să ne completăm, și să o facem reciproc. Trebuie să ajungem la o înțelegere că nu putem exista unul fără celălalt, iar viața nu ar fi mai bună dacă cealaltă parte ar muri și ar dispărea din lume.

Avem nevoie de cealaltă parte să fie lângă noi, să ne ajute existența și avem nevoie unii de alții să avem același gând unul față de celălalt. Cu alte cuvinte, trebuie să aducem o revoluție în mintea și inima ambelor părți până când acestea ajung la un punct în care, așa cum este scris, „iubirea va acoperi toate crimele”. Fără unitate deasupra diviziunii, nu poate exista pace.

Israelul este menit să fie mediatorul dintre umanitate și forța superioară a iubirii, dăruirii și conexiunii. Acesta este genul de mediator care trebuie să devină Israelul. Este vocația noastră superioară și vom ajunge acolo.

Bazat pe videoclipul „Poate Israelul să medieze între Ucraina și Rusia?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed