“Polarizarea şi reţelele antisociale” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Polarizarea şi reţelele antisociale”

Zi de zi există mai multă diviziune și polarizare, mai multă furie și ură, care sunt înarmate de un val tot mai mare de informații pe rețelele sociale. Aceasta este concluzia unui studiu recent dezvăluit de Universitatea Yale. Dar este cineva cu adevărat surprins de descoperire?

Potrivit cercetării realizate în colaborare de Yale, Universitatea din Pennsylvania și Universitatea din California de Sud, mai multe informații nu înseamnă mai mult pluralism, ci doar intensifică opiniile deja polarizate. Indivizii tind să citească și să absoarbă doar materialul care le confirmă credințele existente într-un fel de „prejudecată de confirmare”.

„Este mult mai bine să cercetăm și să aflăm cine suntem cu adevărat. Instinctul nostru malefic este o bombă cu un potențial negativ extraordinar; vom asista la asta din ce in ce mai mult pe zi ce trece. Există un mare avantaj în interiorizarea faptului că, în anumite condiții de mediu, nu vom ezita să beneficiem, chiar dacă acest lucru vine în detrimentul altora, căutăm propria noastră plăcere de moment, fără nicio remuşcare pentru cel căruia am putea face rău pentru a o obţine”.

Pentru mine nu este nimic nou. La urma urmei, este scris și cunoscut: „Înclinaţia inimii omului este rea din tinerețe” (Geneza 8:21). Adică suntem cu toții sub controlul unei dorințe egoiste, într-o dorință constantă de autoîmplinire. Nu numai în fiecare ființă umană există această tendință, dar societatea în ansamblu se întemeiază pe ea. Relațiile familiale, naționale și internaționale — întreaga umanitate este construită pe sisteme egoiste. Acest lucru este natural și logic, deoarece totul în natură, inclusiv nivelurile mineral, vegetal și animal, funcționează pentru a obține plăcere maximă cu investiția minimă.

Ceea ce a început ca o dorință a dezvoltatorilor de algoritmi de rețele sociale de a lupta pentru atenția noastră, de a ne bombarda pentru a trăi pe platformele lor și de a profita financiar prin influențarea conținutului de marketing, a condus la eforturi intense de a sparge acești algoritmi și de a înțelege cum funcționează aceștia asupra noastră, dar ceea ce trebuie cu adevărat explorat printr-un strat mai profund este natura noastră umană.

Este mult mai bine să cercetăm și să aflăm cine suntem cu adevărat. Instinctul nostru malefic este o bombă cu un potențial negativ extraordinar; vom asista la asta din ce in ce mai mult pe zi ce trece. Există un mare avantaj în interiorizarea faptului că în anumite condiții de mediu nu vom ezita să beneficiem chiar dacă asta vine în detrimentul celorlalți, căutăm propria noastră plăcere de moment fără nicio remuşcare pentru cel căruia am putea face rău să o obținem.

Lumina de la capătul tunelului este că la un moment dat nu vom mai putea tolera monstrul pe care l-am creat cu propriile noastre mâini și vom decide în unanimitate să-l distrugem sau măcar să-l îndreptăm spre locul potrivit pentru re-educare.

Nu avem idee cât de mult ne este distrus creierul când este infectat cu această boală polarizantă. Conform evoluției noastre, trebuie să devenim în cele din urmă o umanitate mai echilibrată, dar până când se va întâmpla asta, în loc să ne adunăm și să ne conectăm la un singur sistem global, lăsăm dorința noastră egoistă să ne controleze și să ne separe, iar mintea, care răspunde voinței noastre, cooperează. . Drept urmare, divorțăm, ne despărțim, ne certam și ne divizăm și ne provocăm mai multe probleme pentru care plătim scump.

„Când nu putem rezolva lucrurile cu bunul simț rațional, atunci suntem plini de furie și mânie și erupem sub presiune. Rețelele sociale reflectă natura noastră și aprind pasiunile antagoniste. O opinie extremă exprimată de cealaltă parte a baricadei este suficientă pentru a ne ridica pragul de agitație și pentru a ne scoate din echilibrul emoțional.”

Nu va ajuta să curățăm conținutul toxic și să cenzurăm videoclipurile și tweet-urile incitante. În cele din urmă, vom reduce răul nociv doar pentru scurt timp și în curând ne vom continua obiceiurile distructive până la următoarea izbucnire.

Pentru a schimba direcția gândirii, trebuie să recunoaștem, să ne confruntăm și să recunoaștem natura noastră dăunătoare și să vorbim despre egoismul uman care ne guvernează. Conștientizarea sporită poate convinge publicul să accepte eliminarea acestei naturi malefice care ne conduce. Recunoașterea corectă și serioasă va face pe fiecare să realizeze singur că gândirea și acționarea în rău față de ceilalți provoacă o scindare care duce treptat la autodistrugere.

Acest proces trebuie să aibă loc în toate sistemele noastre sociale și de acolo se va răspândi și în rețelele sociale, care ne oglindesc pe noi înșine. Deci în mod firesc, vom adopta legi care vor fi agreate de utilizatorii rețelelor sociale și ne vor interzice să fim neglijenți față de ceilalți din simpla înțelegere că acest rău se va întoarce în cele din urmă asupra noastră.

„Dacă ajungem deja la rețele și intervenim în ele, atunci ar fi bine să dezvoltăm un algoritm pozitiv care încurajează unitatea și apropierea, care trezeşte un sentiment de conexiune pentru a aduce beneficiu și a îndulci viața.” Așa cum rețelele de socializare au intrat în viața noastră cu mare imbold și au schimbat-o fundamental, la fel și acest algoritm pozitiv poate fi implementat cu mare succes. Abia atunci vom începe să construim rețele sociale reale.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: