“Poluând câmpul în care trăim” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinPoluând câmpul în care trăim

Mâine, 13 octombrie, este Ziua Internațională a ONU pentru reducerea riscurilor de dezastru. Anul acesta, au existat deja mai multe dezastre decât putem număra. Mai mult, au afectat întreaga lume, nu doar țările lumii a treia sau alte zone predispuse la dezastre, ci fiecare continent și practic fiecare țară. Incendii, inundații, furtuni, cutremure, erupții vulcanice și un virus capricios; am avut multe, iar anul este departe de a se termina. Mâine, ONU va discuta ce putem face pentru a preveni aceste dezastre, dar nu va vorbi despre ceea ce le provoacă: noi oamenii, care poluăm toată realitatea cu gândurile și intențiile noastre rele.

Din anumite motive, ne scapă conștientizării noastre că multiplele dezastre pe care le-am trăit și pe care le experimentăm continuu au o origine comună. Știm deja că totul în realitate este conectat și totul afectează orice altceva. Știm de asemenea, că singura rea voință deliberată există la oameni. Atunci de ce ne este atât de greu să vedem că acest element inerent negativ este originea a tot ceea ce este negativ în lumea noastră?

Existăm într-un singur câmp de forță cosmic, care a creat lumea materială prin conectarea elementelor în compoziții din ce în ce mai complexe. Cu toate acestea, dintre toate creațiile sale, doar una are conștiință, un scop în acțiunile sale, care depășește satisfacerea nevoilor imediate și esențiale de supraviețuire: omul.

Prin intențiile noastre de avere, glorie și putere, am dezvoltat tehnologie, structuri sociale, artă, religie sau într-un cuvânt: civilizația. Cu toate acestea, am creat o civilizație atât de egocentrică încât începe să implodeze. Dacă nu începem să ne sincronizăm intențiile cu câmpul care ne-a creat și ne susține, nu vom supraviețui. La fel cum câmpul conectează totul, tot așa trebuie să ne conectăm şi noi. Dacă nu ne schimbăm natura de la auto-servire la grijă și incluziune, vom fi expulzați din această realitate, așa cum s-a întâmplat cu fiecare element care nu a coincis cu legile creației.

Poate părea că trebuie să trecem printr-un proces dureros de renunțare la plăceri pentru a coincide cu natura, dar aceasta este o iluzie. Nu vom renunța la nimic; vom câștiga cunoștințe, putere, înțelegere, securitate și sprijin emoțional de la toată lumea. Vom trăi într-o societate în care oamenii se îngrijesc unii de alții.

Este cu adevărat o lume diferită de cea pe care o cunoaștem astăzi. Dacă se pare că lumea nouă este presimțită, este doar reprezentarea ego-ului nostru, care refuză să renunțe la suveranitatea sa asupra minților noastre. Dar, de dragul nostru, ar trebui să o lăsăm să plece.

Dacă ne sprijinim reciproc în acest proces, vom putea să ne transformăm atitudinea. Drept urmare, întreaga noastră realitate se va schimba și ne vom salva pe noi înșine și planeta noastră. Dacă noi căutăm o modalitate de a reduce și chiar de a preveni dezastrele, acesta este singurul mod care există.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed