“Poporul american merită laude, dar viitorul este sumbru” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Poporul american merită laude, dar viitorul este sumbru

Trebuie să mărturisesc: Mulți ani am crezut că americanilor le pasă doar de bani. Am greşit. În anii de după administrația Obama, am învățat să apreciez americanii. Am învățat că le pasă cu adevărat de idealuri și nu numai de câștiguri materiale. Dar poate tocmai din cauza asta, viitorul Americii este foarte sumbru. Cu excepția cazului în care americanii găsesc cumva unitatea deasupra profundelor lor diviziuni, SUA vor deveni în curând o țară din lumea a treia, lăsând arena internațională Rusiei și Chinei.

Vine ianuarie, se vor întâmpla mari schimbări în societatea americană, indiferent de identitatea președintelui. Oricine este declarat triumfător, cealaltă parte nu o va accepta și acest lucru va stârni țara.

Ambele părți, inclusiv democrații, cărora eu nu le aparțin, trebuie să înțeleagă că această diviziune duce la unitate, într-un fel sau altul. Nu pot fi câștigători aici, deoarece câștigarea nu este scopul diviziunii, ci unitatea deasupra diviziunii. Nu poți merge pe un singur picior; aveți nevoie atât de piciorul drept, cât și de piciorul stâng pentru a merge mai departe, la fel și societatea. Opiniile opuse nu înseamnă că una are dreptate și cealaltă este greșită, ci că ambele sunt necesare pentru a lua deciziile corecte în ceea ce privește societatea.

Există merite pentru perspectivele democrate și liberale, așa cum există și merite pentru perspectivele republicane și conservatoare. Ambele părți susțin valori demne. Dar când o parte neagă legitimitatea celeilalte părți, o demonizează și o prezintă ca „dușmanul națiunii”, ea înlătură legitimitatea criticii. Va veni realizarea că doar unitatea deasupra diferențelor este soluția, dar întrebarea este cât de curând și cu ce preț. Ambele părți trebuie să țină cont de viitorul țării.

În opinia mea, dacă Biden va deveni președinte, le va oferi americanilor șansa de a vedea (cei care încă nu și-au dat seama) cum a fost în Rusia sovietică. Este aceeași abordare care a distrus Rusia și vom vedea ce va face în America. Dacă se întâmplă acest lucru, oamenii ar putea înțelege că Trump nu a fost la fel de rău pentru America pe cât a fost portretizat de media și de adversarii politici.

Concluzia este că nu poți merge după capriciile oamenilor; trebuie să urmezi legea naturală a unității, care nu se înclină nici spre democrați, nici spre republicani, deoarece ambele sunt necesare pentru ca țara să prospere. Discuția actuală despre răzbunare și alte discursuri separatoare nu va aduce decât probleme. Armistiţiul este nerealist, iar răzbunarea este o chemare la război civil.

Aşa cum stau lucrurile acum, viitorul Americii este sumbru. Biden nu poate conduce țara, iar Obama va conduce spectacolul din culise. Dacă se întâmplă acest lucru, America va scădea la nivelul unei țări din lumea a treia. În acest caz, Rusia, cu puterea sa militară, și China, cu bogăția sa, vor domina lumea.

Dar nu este totul pierdut. Dacă poporul american decide să facă față provocării și săîși dea seama că viitorul lor personal depinde de viitorul țării lor, ar putea fi dispus să se unească deasupra scindării. Este nevoie de curaj, sinceritate și hotărâre, iar americanii sunt cunoscuți că le au pe toate. Întrebarea este dacă își dau seama că trebuie să folosească aceste trăsături acum, înainte să fie prea târziu.

Primul amendament, care consacră libertatea de exprimare, este valoros. Cu toate acestea, libertatea de exprimare nu poate exista decât atunci când aceasta se bazează pe valori comune, cum ar fi considerarea reciprocă și integritatea societății. Aceasta nu înseamnă că nu se pot exprima nici măcar cele mai extreme puncte de vedere, inclusiv chiar aspirația de a demonta societatea. Cu toate acestea, chiar și cel care exprimă astfel de puncte de vedere trebuie să accepte că exprimarea lor este posibilă tocmai pentru că face parte dintr-o colecție de puncte de vedere care alcătuiesc un întreg complet și că el sau ea nu ar fi în măsură să exprime astfel de puncte de vedere, dacă nu ar fi existența opusului lor complet.

De exemplu, gândiți-vă la corpul uman. În corpul nostru, există organe care efectuează acțiuni opuse, totuși performanța lor este posibilă doar datorită existenței omologilor lor. Gândiți-vă la mușchii opuși care ne permit mișcarea, gândiți-vă la organele care folosesc oxigen, emit CO2 și ne stimulează mecanismul de respirație. Fără organe care emit CO2, am muri de sufocare. Corpul nostru este plin de contradicții care permit existența noastră sănătoasă. Cât de vanitoşi suntem să credem că, în societate, doar viziunea noastră merită existența? Dacă poporul american poate învăța să lucreze împreună pentru țara lui, deasupra idealurilor opuse va descoperi că, exact de contradicțiile dintre ei are nevoie țara pentru a fi sănătoasă, prosperă și puternică.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed