„Pot gândurile să afecteze materia?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: „Pot gândurile să afecteze materia?”

Într-adevăr, putem influența lumea cu gândurile noastre. O persoană poate învăța să influențeze un dispozitiv extern—electric, mecanic, chiar electronic sau oricare altul—și să-l activeze pur și simplu după bunul plac. Există un exemplu relativ recent al unui bărbat în vârstă de 62 de ani cu scleroză laterală amiotrofică (SLA) care și-a transformat gândurile direct în tweet-uri cu ajutorul unui BCI (brain computer interface—interfață creier-calculator) implantat în creier și care, folosind același dispozitiv, a învățat cum să trimită e-mailuri, să facă tranzacții bancare și cumpărături online doar cu ajutorul gândurilor sale.

Pe lângă activarea motorie controlată de gânduri, putem transmite emoții precum iubirea prin intermediul gândurilor. Totuși, capacitatea de a face acest lucru necesită o pregătire foarte serioasă. Un astfel de antrenament se încadrează în exercițiile cabalistice care le cer oamenilor să înceapă să lucreze asupra lor înșiși, asupra gândurilor și dorințelor lor, până când încep să se conecteze cu alte persoane în aceste gânduri, dorințe, intenții și obiective. Acești oameni se pot simți apoi perfect unii pe alții, fără a avea nevoie de cuvinte sau de comunicare externă.

Ei se pot afla la o distanță mare, ca și cum ar fi în părți opuse ale planetei, dar totuși se simt apropiați unul de celălalt, ca și cum ar vorbi unul cu celălalt. Cu toate acestea, un astfel de mecanism funcționează doar dacă toți cei implicați doresc să comunice între ei din iubire. Acesta este, de asemenea, modul în care o mamă își simte copilul aflat la mii de kilometri distanță și în care gemenii se simt unul pe celălalt.

Cred că vom avea o tehnologie bazată pe dezvoltarea interioară a omului, astfel încât vom putea să ne conectăm la instrumente și dispozitive externe și, astfel, nu vom avea probleme cu interacțiunea dintre oameni și mașini. Mai mult, le vom putea controla cu puterea gândului.

O astfel de înțelegere și abilitate vine treptat, în măsura în care putem face față. Astăzi, putem vedea cum relațiile umane au devenit incredibil de negative, cu tot mai multe amenințări și arme care umbresc relațiile umane interne corecte.

Un gând nu poate pătrunde decât din poziția de iubire. Aceasta este o stare pe care va trebui să o atingem. Nu există nicio problemă din partea naturii. Natura ne-ar fi dezvăluit deja tot ceea ce are.

Problema este din partea noastră.

Natura—ca și cum s-ar proteja pe sine—ni se dezvăluie atât cât putem face față. De exemplu, imaginați-vă că o armă controlată de gânduri ar apărea în lumea de astăzi. Am distruge imediat totul. Suntem cele mai rele creaturi ale naturii și suntem foarte periculoși. Cu toate acestea, natura ne va ghida spre o stare de conexiuni corectate, iubitoare și grijulii, fără a ne distruge—dar ne va lua mult timp să învățăm.

Bazat pe videoclipul „Pot gândurile să controleze mașinile?” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman și Semion Vinokur. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed