Precariatul – baza societății viitoare

În Știri (“Tolkovatel „)” În societatea occidentală există o grupare socială izolată, precariatul – un grup defavorizat care nu este legat de nici un stat sau societate. Zeci de milioane de tineri sunt caracterizaţi prin apatie și ignoranță.

„Ei călătoresc de-a lungul țărilor în căutare de noi experiențe și locuri de muncă ciudate. În țările dezvoltate, ei reprezintă jumătate din populație.

„Nu există nici o clasă de mijloc în societatea modernă: sunt doar straturile superioare și inferioare. În societatea occidentală, cinci grupuri pot fi diferențiate în funcție de ocupația lor.

  1. Elita – un grup minuscul, extrem de bogat, care influenţează guvernele.
  2. Salariaţii – stratul de mijloc de sus, au loc de muncă stabil, fiind angajați ai instituțiilor guvernamentale.
  3. Profesioniștii – angajați pe bază de contract datorită abilităților lor.
  4. Nucleul – „vechii” clasei muncitoare.
  5. Precariatul – oameni care din punct de vedere social nu au stabilitate, nu au nici siguranța locului de muncă.

„În Rusia, precariatul este reprezentat de 40 de milioane de persoane care sunt capabile să lucreze și care sunt angajațe în piața informală a muncii.

„Țara se îndepărtează de la rezolvarea problemelor sociale; populația este din ce în ce mai sălbatică; există o lipsă de cunoaștere și dorință de a se împotrivi lumii post-industriale; clasa precară prezintă un infantilism care împiedică integrarea ei în societate; tinerii sunt reticenți să se implice în cercetarea științifică; profesiile științifice nu sunt populare și există o lipsă de interes în domeniul științei (în SUA, profesiile în știință sunt una dintre cele mai populare).

„Întreaga lume se confruntă cu o creștere a numărului de „persoane nedorite „- precariatul. Această problemă va deveni specială odată cu înlocuirea persoanelor cu mașini în industrie și în birouri. Acest lucru va conduce la distrugerea economiei de consum, pe care se bazează lumea de astăzi, astfel că majoritatea oamenilor nu vor mai putea să continue să consume în cantități mari ca în prezent.

„Răspunsul la aceasta este de a schimba formarea fie a unui nou Ev Mediu fie a unui socialism cu un grad ridicat de egalitarism.

Comentariul meu: repetarea trecutului este imposibilă și nu se va întâmpla. Aceşti „oameni nedoriţi”, care sunt într-un procent de până la 90% din populație, vor trece prin educaţia integrală formînd baza unei noi societăți.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed