“Prognoza pentru tineri – vreme severă și anxietate” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinPrognoza pentru tineri – vreme severă și anxietate

Un studiu amplu în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani a arătat că sunt îngrijorați de viitor și cu motive întemeiate. Cercetarea, ai cărei autori susțin că sunt „cel mai mare și mai internațional sondaj privind anxietatea climatică la tineri până în prezent … arată că poverile psihologice (emoționale, cognitive, sociale și funcționale) ale schimbărilor climatice afectează profund un număr mare de tineri in jurul lumii. În plus, este primul studiu care oferă o perspectivă asupra modului în care percepția tinerilor asupra răspunsurilor guvernelor la schimbările climatice este asociată cu propriile reacții emoționale și psihologice”.

În secțiunea „Implicații ale tuturor dovezilor disponibile”, autorii scriu: „Suferinţa legată de schimbările climatice este asociată cu faptul că tinerii percep că nu au viitor, că umanitatea este condamnată, că guvernele nu reușesc să răspundă în mod adecvat, și au sentimente de trădare și abandon de către guverne și adulți. Aceştia sunt factori de stres cronic care vor avea implicații negative semnificative, de lungă durată și cu consecinţe asupra sănătății mintale a copiilor și tinerilor. Eșecul guvernelor de a aborda în mod adecvat schimbările climatice și impactul asupra generațiilor mai tinere constituie un potențial prejudiciu moral. Națiunile trebuie să răspundă pentru a proteja sănătatea mintală a copiilor și tinerilor, angajându-se în acțiuni etice, colective bazate pe politici împotriva schimbărilor climatice”.

Admir abordarea proactivă, dar dacă rămâne la nivelul operațiilor de suprimare care sunt percepute ca dăunătoare climatului, nimic nu se va schimba. Clima nu se va îmbunătăți, iar anxietatea tinerilor nu va găsi ușurare. Abordarea separată a fiecărei probleme este ca și cum ai încerca să oprești un sistem de canalizare care se revarsă, prin sigilarea separată a fiecărui capac de canal în loc să închizi supapa care cauzează inundația. La fel, pentru a rezolva criza climatică trebuie să ajungem la originea ei și să reparăm ceea ce este spart acolo.

Clima nu este un sistem separat; face parte din ecosistemul global în care trăim. Sistemul este construit ca o piramidă de niveluri care funcționează armonios și într-un mod interdependent. Dacă armonia este obstrucționată la un nivel, toate nivelurile de sub aceasta vor fi afectate negativ. În vârful piramidei se află omul, desigur.

Prin urmare, fiecare obstrucție din societatea umană afectează întreaga piramidă, întregul ecosistem sau pur și simplu întreaga lume.

Deși nivelul uman nu a fost niciodată armonios, în ultimele decenii acesta a fost complet disfuncțional. Mai rău încă, crește pe măsură ce timpul trece. Nu este de mirare că tinerii nu au credință în generațiile mai în vârstă; ei văd ce fel de lume a rămas pentru ei și nu sunt mulțumiți de asta. Dacă vrem să-i ajutăm, cel mai mic lucru pe care îl putem face este să arătăm adevărata problemă: societatea umană.

Toate fenomenele negative, la fiecare nivel, sunt ramuri ale relațiilor noastre disfuncționale în societate. Furtunile, incendiile, cutremurele și erupțiile vulcanice, virusurile viclene, albinele pe moarte și bineînțeles, foamea și războiul, sunt proiecții ale relațiilor noastre dizarmonice, care se scurg din vârful piramidei și otrăvesc fiecare nivel.

Prin urmare, dacă vrem să schimbăm lumea, trebuie să ne schimbăm societatea. Mai mult de atât, trebuie să încurajăm generația tânără să conducă procesul, întrucât în cele din urmă, ei vor fi aici mâine.

Dacă construim o societate care să favorizeze unitatea și solidaritatea, față de individualitate și concurență, vom radia această mentalitate pozitivă în tot sistemul, la fel cum proiectăm în prezent opusul. În loc să distrugem natura, trebuie să învățăm din exemplul ei, să vedem cum funcționează prin conexiune și colaborare și să ne construim societatea la fel.

Nu trebuie să reparăm altceva decât relațiile noastre destrămate, pline de ură, deoarece nimic altceva nu este stricat. Când vom deveni armonioși unii cu alții, vom începe să proiectăm armonie pe întregul sistem și totul se va calma.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: