“Putem atenua agresiunea” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Putem atenua agresiunea

Dr. Martin Luther King Jr. a spus: „Nimic în toată lumea nu este mai periculos decât ignoranța sinceră și prostia conștiincioasă”. 2020, pe care revista Time l-a numit „cel mai rău an din toate timpurile”, abia s-a încheiat, dar se pare că deja 2021 va „depăși” anul precedent din punct de vedere al nenorocirilor. Se pare că natura a lansat un atac total asupra umanității și nu va renunța până nu ne va ucide pe toți, sau până nu ne predăm. Dar, așa cum se întâmplă întotdeauna cu știința și umanitatea, atunci când nu înțelegem relația cauză-efect, o numim un miracol sau o coincidență. Aceasta este o prostie. Dacă rulezi pe sensul opus traficului, vei fi lovit. Accidentul nu va fi o coincidență; va fi un rezultat direct al prostiei tale, după cum a subliniat MLK.

Natura are o direcție foarte clară, un flux de trafic foarte clar care a existat încă din zorii timpului: totul se îndreaptă spre conexiune. Cu cât o creatură este mai evoluată, cu atât demonstrează mai multă complexitate. Acest lucru se manifestă pe toate nivelurile naturii, de la nivelul subatomic din corpul uman la ecosistemul Pământului și la întregul univers. Totul este interconectat și funcționează perfect în cadrul sistemului. La rândul său, sistemul îl protejează, și sprijină dezvoltarea sa continuă.

Doar noi oamenii conducem împotriva traficului. Cu cât evoluăm mai mult, cu atât ne străduim mai mult să fim indivizi separați, înstrăinați de toată lumea și de orice. Cu cât insistăm mai mult asupra individualismului nostru, cu atât suferim mai multe lovituri, tocmai pentru că ne mișcăm împotriva traficului. Dacă vom continua să insistăm, vom avea un accident de mașină fatal; nu ar trebui să existe nicio îndoială în acest sens.

Ignoranţa noastră asupra curentului naturii și prostia noastră în a insista să nu aflăm despre el ne-au provocat toate loviturile pe care le-am suferit până acum și ne va provoca loviturile pe care suntem sortiți să le suferim pânăla urmă. Este o rușine teribilă, întrucât nu așa ar trebui să fie. Tot ce ne trebuie este să recunoaștem că și noi trebuie să evoluăm spre conexiune, mai degrabă decât spre diviziune și separare. Aceasta este tot ce trebuie pentru a ne alinia la fluxul de evoluție al naturii. Va face ca loviturile pe care le suferim acum pentru a merge în direcția opusă, să devină un vânt din spate, care ne va împinge înainte spre noi culmi și realizări de neimaginat.

„Atacul” aparent al naturii este cu adevărat propria noastră acțiune. Îl putem înmuia și chiar îl putem inversa în hrană, dacă doar deschidem ochii, înlăturăm ignoranța, abandonăm diviziunea și îmbrățișăm conexiunea, care este cea mai inerentă calitate a naturii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed