Puterea chiar corupe?

În Ştiri (de la Daily Mail) „Cu mai mult de o sută de ani după ce cunoscutul istoric Baron Ioan Acton a inventat expresia” puterea tinde să corupă, iar puterea absolută corupe absolut „, oamenii de ştiinţă susţin ca vorba este biologic adevărata.

„Sentimentul de putere a fost gasit ca ar avea un efect similar asupra creierului ca si consumul de cocaină prin creşterea nivelului de testosteron şi prin produsul-3-androstanediol, atat la barbati cat si la femei.

„Aceasta, la rândul său, duce la niveluri ridicate de dopamina, sistemul de recompensa al creierului numit nucleul accumbens, care poate fi foarte captivant.

„Cocaina lucrează într-un mod similar, care poate avea efecte diferite de la vigilenţă crescuta, încredere, energie, sentimentele de bunăstare şi de euforie, dar, de asemenea, anxietate, paranoia şi agitaţie.

„Puterea are efecte aproape identice ca si cocaina şi prea multa poate produce prea multa dopamina, ceea ce duce la mai multe efecte negative, cum ar fi aroganţa şi nerăbdarea.

„Remarcile lui Dr Ian Robertson, pot merge in directia de a explica comportamentul bizar şi impulsiv al bogatasilor de oraş, magnatilor si celebritatilor.

„Scriind în Daily Telegraph astazi, el a spus:” Babuinii de jos în ierarhia dominantă au niveluri mai mici de dopamina in zonele cheie ale creierului, dar daca au fost „promovati” într-o poziţie mai mare, atunci dopamina creşte în consecinţă. Aceasta ii face mult mai agresivi si activi sexual, iar în om modificări similare se întâmplă atunci când oamenilor le este data putere.

” În schimb, retrogradarea într-o ierarhie scade nivelurile de dopamina, creste stresul si reduce functia cognitiva. ”

„El a adăugat că puterea, de asemenea, a fost gasita ca face pe oameni mai inteligenti, deoarece dopamina îmbunătăţeşte funcţionarea lobilor frontali ai creierului.

„Supunerea şi dominarea dau, de asemenea, efecte similare prin intermediul acelorasi circuite de recompensa ale creierului, ca si puterea şi cocaina.”

Comentariul meu: Daca, după cum spune Cabala, intreaga materie este o dorinta de a primi conţinutul dorit, comportamentul, dependenţa şi dezvoltarea umană pot fi explicate în acest fel. Cu excepţia cunoaşterii, împlinirea primita prin putere este cea mai mare sursă de plăcere în ierarhia dorinţelor. Mai presus de cunoastere, există doar straduinta de a-l cunoaşte pe Creator, nu prin intermediul minţii, ci prin intermediul sufletului, dorinţa corectata.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: