“Raiul şi Iadul – unde sunt ele?” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinRaiul şi Iadul – unde sunt ele?

„Imaginați-vă că nu există Rai” a cântat John Lennon. „Niciun Iad sub noi, numai cerul deasupra noastră,” continuă el. Într-un fel, avea dreptate. Înțelepciunea Cabalei ne învață că Raiul și Iadul nu sunt locuri, ci stări în relațiile noastre unul cu altul. Iadul este atunci când nu ne putem suporta nici un pic ca astăzi, cu excepția faptului că suntem mai conștienți de ura noastră, iar Raiul este când ne iubim așa cum ne iubim pe noi înșine, pur și simplu.

Nu există oameni, animale, plante sau minerale în înțelepciunea Cabalei, nu există locuri, vremuri sau mișcări. Când cărțile Cabalei discută despre relațiile dintre oameni sau descriu călătoriile dintr-un loc în altul, ele le folosesc de fapt ca simboluri pentru a descrie relațiile oamenilor între ei și câtă iubire există între ei.

Apropo, această calitate a iubirii este ceea ce numim „Creatorul”. Nici el nu este o entitate sau o divinitate în sensul în care religiile cred despre El. El (sau mai bine zis Acesta) este calitatea iubirii, natura iubirii.

Când o persoană dobândește natura iubirii, aceasta este considerată ca realizare a Creatorului, iar apoi acea persoană este considerată a fi în Rai. Când descoperim cât de mult ne urâm unul pe celălalt, că relațiile noastre se bazează pe exploatare, manipulare și abuz, atunci suntem în mod clar în Iad. Dar dacă știm deja că suntem în Iad, atunci probabil că suntem pe cale să ieșim din el, întrucât acum putem începe să ne schimbăm singuri, să ne corectăm natura de la preocuparea absolută pentru sine la grijă și bunăvoință.

Rezultă că, conform Cabalei, determinăm dacă suntem în Rai sau în Iad și o determinăm în funcție de relația noastră cu ceilalți. Deci, pur și simplu, Iadul este ura totală, Raiul este iubire pură. Nu este acesta adevărul?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: