“Războiul pe care îl purtăm toţi” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Războiul pe care îl purtăm toți

Cozi lungi de vehicule care așteaptă ore în șir pentru a obține o cutie de provizii de la centrele de distribuție a alimentelor, au devenit o scenă obișnuită în toată America. Covid-19 subliniază dezechilibre sociale și inegalități profunde, până la punctul în care foamea poate ucide mai mulți oameni la nivel mondial decât pandemia în sine, până la sfârșitul acestui an, potrivit prognozei ONU. Situația este similară cu un război, dar inamicul cu care ne luptăm nu este doar economic; este un război de a stabili care ar trebui să fie cea mai înaltă valoare și stâlpul oricărei societăți: responsabilitatea reciprocă și grija unul pentru celălalt.

Avem ocazia să facem această conexiune reală astăzi, și trebuie să știm că natura ne provoacă în mod deliberat cu aceste situații incomode, cum ar fi pandemia de coronavirus și alte probleme care ne împing să facem această mișcare: unirea umanității. Astfel, doar lupta împotriva sciziunilor dintre noi va aduce mult așteptata victorie a unității, a abundenței și a unui viitor mai luminos.

Pachetele de milioane de dolari în stimulente au fost injectate în economia SUA, ca și în alte țări importante dezvoltate, totuși mulți oameni sunt încă fără loc de muncă și fără mijloacele necesare pentru a pune mâncare pe masa familiei. Datele ONU arată că peste 5 milioane de americani (2% din populația țării) nu își pot permite o dietă sănătoasă de bază care ar putea preveni malnutriția. Și, ca majoritatea provocărilor noastre actuale, criza alimentară este globală. Se așteaptă ca numărul persoanelor afectate drastic de insecuritatea alimentară să se dubleze la 270 de milioane în întreaga lume până la sfârșitul anului 2020, potrivit organizațiilor caritabile.

Dintr-o dată, comunități întregi nu-și mai pot satisface nevoile vitale de bază din cauza pandemiei, iar siguranța pe care o aveau în viață le-a dispărut printre degete. În același timp, există o tendință tot mai mare în rândul oamenilor de a se ajuta reciproc, și de a-şi dărui reciproc, deoarece aceștia nu mai cred (și pe bună dreptate) că fie clasele superioare, fie liderii, vor veni în ajutorul lor..

Chiar dacă cineva nu are altceva de oferit altcuiva decât dorința de a ajuta, acest lucru afectează déjà în bine situația generală. Preocuparea reciprocă îndulcește amărăciunea vieții. De fapt, am ajuns la un moment în care realizăm că nu ne putem aștepta la nimic de la nimeni, în afară de noi înșine.

Deci, dacă ajungem la un acord cu faptul că numai noi ne putem ajuta, acesta va fi deja un pas semnificativ în direcția corectă. Putem aborda problemele noastre numai printr-o conexiune corectă între noi. Dacă vom deveni conștienți de aceasta, vom fi cu siguranță pe o cale sigură. Învățând să punem în practică această conexiune, ne putem asigura că vom ajunge cu succes la destinația dorită.

Înfrângerea ego-ului, dușmanul dintre noi

Trebuie să ne străduim să ne unim, nu numai pentru a ieși din situația dificilă cu care ne confruntăm, ci și pentru a deveni cu adevărat „ca un singur om cu o singură inimă”. De ce? Pentru că tot ceea ce se întâmplă în sistemul global al naturii este condus în funcție de nivelul conexiunii benefice, integrale, dintre părțile sale. Cu cât ne conectăm mai mult, cu atât ne vom armoniza mai mult cu forța generală care operează sistemul, conform legii garanției reciproce. De fapt, toate problemele care apar, ne împing din ce în ce mai aproape de o stare de unificare finală. Când omenirea va atinge o astfel de stare de existență, nu vom mai suferi din cauza luptei pentru control, respect, dominație sau a foametei. Când vom ajunge în sfârșit la această stare, fericirea și mijloacele de a exista nu vor mai fi obținute în detrimentul altora.

Ar trebui să înțelegem clar că distribuirea alimentelor și a medicamentelor – în general, ajutorul reciproc numai la nivel material – nu va fi suficientă pentru a corecta dezechilibrele și disparitățile dintre noi. Trebuie să ne dăm seama că, în ceea ce privește natura, umanitatea este un singur sistem. Prin urmare, trebuie să ne ridicăm deasupra tuturor formelor de ură și respingere reciprocă, deasupra abordării noastre egoiste, care ne separă constant și ne distanțează unul de celălalt. Este vital să încercăm să ne apropiem unii de alții pe plan intern, de la inimă la inimă, și să evaluăm intenția din spatele tuturor acțiunilor noastre.

Avem ocazia să facem această conexiune reală astăzi, și trebuie să știm că natura ne provoacă în mod deliberat cu aceste situații incomode, cum ar fi pandemia de coronavirus și alte probleme care ne împing să facem această mișcare: unirea umanității. Astfel, doar lupta împotriva sciziunilor dintre noi va aduce mult așteptata victorie a unității, a abundenței și a unui viitor mai luminos.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed