“Reaua-voinţă pârjoleşte pământul — la propriu” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Reaua-voinţă pârjoleşte pământul — la propriu

Flăcările incendiului forestier din Ponto de Vilomara, pe 17 iulie 2022, văzute de la Sant Fruitós del Bages, Barcelona, Catalonia, Spania.

Actualul val de căldură din Europa pârjolește pământul și îi ucide locuitorii. Până acum, potrivit ABC News și altor surse, „Au existat, de asemenea, mai mult de 1.000 de decese legate de căldură în Spania și Portugalia”, fără a lua în calcul numărul deceselor din Franța, Italia și mai multe care urmează, pe măsură ce valul de căldură se îndreaptă spre REGATUL UNIT. Mai rău încă, suntem abia la mijlocul lunii iulie; este timp suficient pentru alte valuri de căldură. Potrivit oamenilor de știință, dacă nu reducem emisiile de gaze cu efect de seră, valurile de căldură vor deveni și mai calde și mai frecvente. Ele pot veni sau nu, dar oricum noi suntem cei care determinăm ce se întâmplă.

Trebuie să înțelegem că a fi în vârful piramidei creației înseamnă că tot ceea ce facem se transferă pe structură, de sus în jos. Când ajunge la bază, la nivelul mineral al realității din care totul crește, îl schimbă. Dacă resimțim reaua-voință, aceasta creează schimbări negative în întregul sistem, care se manifestă prin evenimente climatice și geologice din ce în ce mai extreme.

Cu alte cuvinte, atunci când relațiile umane se dezechilibrează, totul se dezechilibrează. Când relațiile noastre devin extreme, totul devine extrem; când devenim violenți, totul devine violent. În fiecare vară, ramificațiile legăturii dintre relațiile noastre și lumea noastră devin extreme, până când vom recunoaște că tot ceea ce există, există într-un sistem conectat, ierarhic și că oricine se află în vârf determină starea restului sistemului.

Nu este ca înainte, am fost oameni mai buni decât suntem astăzi. Pur și simplu, au fost mai puțini oameni și, prin urmare mai puține elemente care emană rea voință.

De asemenea, relațiile dintre oameni în trecut erau mai puțin toxice decât sunt astăzi. Deși astăzi există mai puține războaie decât oricând, nivelurile de suspiciune și alienare dintre oameni cresc vertiginos, până la punctul în care oamenii nu mai pot avea încredere în membrii propriilor familii. Drept urmare, războaiele dintre țări sunt mai rare ca niciodată, dar ratele divorțurilor, violența domestică și violența în comunitate sunt la cote maxime.

Chiar și internetul, pe care se presupune că l-am inventat pentru a conecta oamenii, este folosit pentru a abuza, înșela și exploata oamenii. World-wide-web-ul demonstrează că tot ceea ce creăm folosim împotriva altora. Când există un astfel de element negativ într-un sistem și acel element se află în vârful sistemului, cum poate întregul sistem să nu meargă rău?

Prin urmare, dacă vrem ca vremea să se răcească, nivelul mării să scadă și furtunile să se domolească, trebuie să răcim focul și să potolim furtunile dintre noi. Preocuparea reciprocă, responsabilitatea reciprocă sau cel puțin cunoașterea că suntem dependenți unii de alții, sunt necesare pentru a restabili echilibrul în lumea noastră la toate nivelurile, de la pământul pe care păşim până la ura din inimile noastre.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed