Revolta alimentara: Apropiindu-ne de limita

La stiri: “Care este cauza revoltelor?” Asta nu este o intrebare la care te-ai astepta sa aiba un raspuns simplu. Dar astazi, Marco Lagi si prietenii de la Institutul New England Complex din Cambridge, spun ca au gasit un singur factor care pare sa declanseze revolte in intreaga lume.

“Acest factor singular este pretul alimentelor. Lagi spune ca atunci cand creste peste un anumit prag, nelinistea sociala acopera planeta….

“Dar ceea ce este interesant la aceasta analiza este faptul ca Lagi si ceilalti spun ca nu preturile mari ale alimentelor, in sine, declanseaza revolte, ci pur si simplu creeaza conditii in care nelinistea sociala poate inflori. Aceste observatii sunt consistente cu o ipoteza cum ca preturile ridicate ale alimentelor la nivel global sunt conditia care declanseaza neliniste sociala, spun Lagi si ceilalti….

“Asta duce la o concluzie evidenta. Daca preturile mari ale alimentelor declanseaza neliniste sociala in lume atunci reducerea preturilor ar trebui sa stabilizeze planeta.

“Astazi, indexul preturilor alimentelor ramane deasupra pragului dar tendinta pe termen lung este inca sub prag.Dar creste. Lagi si ceilalti spun ca daca tendinta continua, indexul este probabil sa depaseasca pragul in august 2013.

“Daca modelul lor are puterea de prezicere pe care ei o sugereaza, cand aceasta se va intampla, lumea va deveni incordata in asteptarea unei izbugniri.”

Comentariu: Conform Cabalei, toate evenimentele din lume sunt cauzate doar de nevoia de a aduce umanitatea la corectie, similaritate cu natura, echilibru intre toata lumea. Asta este reflectata in tranzitia dintr-o societate cu consumuri rezonabile unde toata lumea consuma in limitele nevoilor de a exista, si nu mai mult. In acest caz, vor fi destule resurse pentru toata lumea.

Dar atingerea acestui stadiu este posibil doar sub conditia “garantiei reciproce” unde “unul este pentru toti, si toti sunt pentru unul”. Cabala explica cum se atinge o asemenea conexiune intre toti din lume. Altfel, distributia incorecta a mancarii va duce la un razboi mondial.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: