“Robin Hood al copacilor” (KabNet)

KabNet a publicat noul meu articol “Robin Hood al copacilor

Carbonul este moneda tranzacționabilă a pădurii. Copacii absorb carbonul din atmosferă ca parte a procesului de fotosinteză și împart o parte din acesta cu ciupercile care cresc pe rădăcinile lor. În schimb, ciupercile le oferă nutrienți și minerale precum azotul și fosforul, pe care copacii nu le pot absorbi din sol, dar ciupercile le pot absorbi.

Acum, un nou studiu al Societății Israeliene de Ecologie și Științe de Mediu a descoperit că ciupercile nu folosesc tot carbonul pentru ele însele. În schimb, ele „fură” carbonul din copacii mai puternici și îl transmit celor mai slabi. Într-un fel, sunt un fel de Robin Hood al copacilor, care fură de la bogați și dăruiesc săracilor.

Încă o dată, constatăm că acolo unde vedem „supraviețuirea celui mai în formă” există de fapt „supraviețuirea celui mai prietenos”. Ego-ul ne ascunde adevărul și ne împiedică să ne construim vieți pașnice și abundente pentru noi înșine.

Conexiunile dintre oameni sunt mult mai complexe și mai complicate decât cele dintre copaci. Dacă le-am folosi corect, ne-ar putea susține pe toți din abundență, chiar dacă ar fi mult mai mulți oameni în lume decât populația mondială actuală. Dar nu le folosim corect. Le folosim pentru a abuza și a-i domina pe ceilalți. Făcând acest lucru ne condamnăm la războaie eterne și la distrugeri inevitabile.

Ego-urile noastre ne orbesc. Ne fac să simțim că dacă ne împărțim averea vom rămâne lipsiți. Într-adevăr, dovezile empirice arată că cei care împărtășesc ajung să aibă o abundență mai mare decât cei care nu o fac, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere emoțional, în timp ce cei cu pumnul strâns ajung la capătul pierzător al vieții.

Criza actuală a cipurilor de computer, de exemplu, ar fi putut fi prevenită dacă ne-am coordona nevoile în loc ca fiecare companie să-și facă provizii și să „golească rafturile”. Criza de transport maritim, în care navele așteaptă în afara portului timp de săptămâni înainte de a-și putea descărca încărcătura, este, de asemenea, un rezultat inutil al lipsei noastre de cooperare, de a lua în considerare și nevoile altora.

Dacă dorim să folosim interconexiunile din societatea noastră în beneficiul nostru, trebuie să începem să ne gândim la modul în care le folosim pentru binele comun, nu doar pentru beneficiul celor de la putere. În caz contrar, deficitul de aprovizionare se va agrava până la punctul în care vom avea dificultăți în a ne asigura cele mai elementare și necesare produse de bază.

Poate că nu este firesc să împărtășim, așa cum este și pentru natură, dar nu avem de ales. Acesta este motivul pentru care ni s-a dat inteligență, astfel încât să ne putem folosi intelectul pentru a afla de ce împărtășirea răsplătește.

Natura îi are pe Robin Hood ai ei; nu avem altceva decât un film. Așa că, dacă vrem un mâine pașnic și abundent, trebuie să îngrijim pe Robin Hood-ul ascuns din noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: