“Schimbarea umană la schimbările climatice” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Schimbarea umană la schimbările climatice

Obișnuiam să credem că deținem controlul asupra mediului ecologic, dar din când în când vine o plagă naturală care ne arată cât de slabi și fragili suntem. Căldură extremă, roi de lăcuste, furtuni turbulente, vânturi violente, inundații devastatoare și plăgi de lungă durată apar cu o frecvență și o ferocitate mai mare. Există vreo modalitate de a ne asigura complet siguranța viitoare?

Este destul de clar că acțiunile pe care le întreprindem afectează mediul ecologic și scot sistemul natural din echilibru. Dar nu este clar care pot fi consecințele fiecărui pas făcut. Nu este evident de unde va veni următoarea lovitură și care va fi natura sa, deoarece sistemul este atât de complex încât nu înțelegem nenumăratele conexiuni din el.

Intelectul, emoția și chiar știința noastră nu sunt în prezent capabile să înțeleagă integralitatea naturii și complexitățile ei. În plus, interesele economice ale elitelor conducătoare definesc ce se întâmplă în fiecare moment și, prin urmare, diferite sisteme și funcții servesc acelor interese, fie în mod conștient, fie inconștient.

Multe organizații lucrează pentru a reduce daunele aduse naturii de către om, dar o astfel de activitate nu va rezolva singură dezechilibrul din natură, care este motivul catastrofelor de mediu. De ce? Deoarece problema noastră este mult mai profundă decât reducerea daunelor umane asupra mediului. Ceea ce distruge cel mai mult echilibrul ecologic este relația egoistă de interes personal între ființele umane.

Natura este un sistem compus dintr-o conexiune integrală care operează prin ierarhie. Ce se întâmplă în sistem la un anumit grad afectează toate celelalte grade. Intensitatea impactului este în concordanță cu clasamentul ierarhic al acestuia. Rasa umană este cel mai dezvoltat eșalon, deci influența sa asupra naturii este cea mai puternică.

Relația unei persoane cu nivelurile mineral, vegetal și animal ale naturii are loc la grade specifice, iar sistemul de relații dintre oameni se întâmplă la un nivel superior. Natura relațiilor umane este determinată de nivelul egoismului care se dezvoltă într-o persoană. Gelozia, ura, respectul, corupția, dominația, umilința, bucuria, orice sentiment care trece de la persoană la persoană, atât în acțiune, cât și în gând, afectează echilibrul întregii rețele naturale cu cea mai mare intensitate.

În același timp, ființa umană este, de asemenea, cea mai delicată creatură din sistemul natural. Când sistemul este influențat negativ, oamenii suferă cele mai dureroase leziuni.

De îndată ce această imagine ierarhică va deveni evidentă pentru noi, vom începe să abordăm rădăcina problemei.

Intensificarea egoismului uman, caracterizată prin preocuparea de sine și exploatarea mediului înconjurător, într-un moment în care lumea devine atât de interconectată, ne pune într-o stare periculoasă. Ne obligă să îmbunătățim urgent natura umană. În întregul ecosistem există integralitate și reciprocitate; nu avem de ales decât să înțelegem acest principiu. Suntem într-o singură barcă, așa că, pentru a supraviețui secolului al XXI-lea, fiecare trebuie să-și schimbe natura umană inerent rea, atât în comportament, cât și în gânduri. Trebuie să ne schimbăm gândurile, acțiunile și dorințele cu cele care sunt benefice pentru ceilalți și pentru mediu.

Metoda practică de a învăța cum să realizăm această transformare imperativă este înțelepciunea Cabala. Când vom învăța cum să depășim toate tendințele noastre egoiste negative și să recunoaștem că suntem cu toții părți individuale într-un singur mecanism conectat și complet interdependent, vom înțelege de asemenea, că a face bine celorlalți este bine și pentru mine. Atunci vom avea mentalitatea și emoția necesare pentru a construi o rețea de considerație reciprocă și garanție reciprocă.

În această stare avansată, efectul nostru asupra întregului sistem al naturii va fi pozitiv. Vom readuce nivelurile mineral, vegetal și animal ale naturii la un echilibru general.

Așa cum astăzi noi suntem cei care distrugem întreaga natură, tot așa avem și puterea de a o repara. Viitorul planetei depinde de noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: