Schimbările climatice ameninţă sănătatea mintală

În Ştiri (De la France24.com) „Inundaţiile, seceta, şi super-furtunile, cauzate de schimbările climatice nu sunt numai gata sa distruga habitatelor umane, dar, de asemenea si sănătatea mintală, potrivit cercetatorilor australieni.

” ‘Experienţele recente arată ca evenimentele meteorologice extreme, de asemenea, prezintă un risc grav pentru sănătatea publică, inclusiv sănătatea mintală şi bunăstarea, cu un flux la consecinţe grave pentru economie şi societate în general. ”

„Până în prezent, cu toate acestea, puţine eforturi au fost făcute pentru a evalua impactul psihologic al evenimentelor meteorologice de schimbare climatica, care, în Australia au distrus comunităţi, ferme şi întreprinderi.

„În ţările mai sărace, cu capacitate mai mică de a absorbi astfel de şocuri, consecinţele asupra sănătăţii mintale sunt susceptibile de a fi chiar si mai mari, a avertizat raportul.

„Povara emergenta legata de impactul climei asupra sănătatii morale si mintale a comunitatii – doliu, depresie, tulburări de stress şi tragedia auto-vătămarii – este mare,”a remarcat Tony McMichael, un profesor de la Australian National University, în introducerea studiului.

„Statisticile din Australia au aratat rate mai mari ale abuzulului de droguri şi alcool, violenţei, despartirilor in familie şi suicidului după evenimentele meteorologice extreme, cu impact mai pronunţat în zonele rurale şi semi-rurale, potrivit raportului.

„Evidenta a indicat ca seceta si valurile de căldură au condus la rate de auto-vătămare şi suicid cu opt la sută mai mari” atunci când precipitatiile anuale au fost de cel puţin 300 milimetri sub medie, s-a spus.”

„Copiii, în special, sunt vulnerabili la anxietate şi boala post-traumatica, au remarcat.cercetatorii.

„Acest lucru se datorează nu numai expunerii directe la situatii de viata periculoase şi lipsei sprijinului familial şi comunitar, dar, de asemenea, „realitatii de a trai cu ameninţare pe termen lung, „a remarcat Ian Hickie, director al Brain and Mind Research Institute.

„Schimbările climatice vor face, de asemenea, conflicte deja stresante asupra utilizarii resurselor, în special a apei, chiar si mai volatile, a adăugat el.”

Comentariul meu: Dar, anume omul prin comportamentul său, lipsa lui de aspiraţie pentru a se echilibra cu natura, provoaca modificări in natură, instabilitate şi variabilitate. Şi apoi natura însăşi reactioneaza la aceste schimbări şi reculuri. Este pentru ca natura constă din următoarele părţi: minerala, vegetativa, animala, şi umana. Un om este cea mai inalta parte a naturii, nu din cauza corpului său animal, ci datorita dorinţei sale şi raţiunii.

De mii de ani, natura a dezvoltat dorinţele şi raţiunea in oameni. În timp ce dorinţele şi mintea au fost în continuă schimbare, natura nu a pus obstacole pentru noi. Dar, la sfârşitul secolului trecut, dezvoltarea individuală, în fiecare persoană a ajuns la capăt. De atunci, dorinţa şi mintea au început să se unească cu natura într-o reţea integrala. Lumea a devenit global şi integral conectata. Reţeaua dintre noi ne-a făcut interconectati.

Cu toate acestea, dorinţele şi mintea au rămas egoiste, şi, prin urmare, sunt opuse reţelei, precum şi în procesul de convergenţă, evocand o mai mare ură şi criza: egoistii nu pot funcţiona în reţeaua comună. Si pentru ca dorinta omului şi mintea sunt cele mai ridicate, fiind cei mai influenti în reteaua de conectare dintre toate părţile naturii, oamenii suferă mai mult decât altele şi de la toate celelalte niveluri.

Este timpul ca toată lumea sa traga o concluzie, deoarece natura ne va forţa oricum! Nu este mai bine sa ne schimbam natura noastra interioara: egoismul?

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: