“Scopul ascuns al antisemitismului online” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Scopul ascuns al antisemitismului online

Internetul și rețelele sociale în special au devenit rapid cel mai răspândit și visceral câmp pentru antisemiţi Cele cinci mari platforme de rețele sociale din lume – Facebook, Twitter, Tik Tok, Instagram și YouTube – au ignorat 84% din rapoartele care le-au fost prezentate despre postările antisemite, potrivit unui nou studiu realizat de Centrul pentru Contracararea Urii Digitale, o organizație de monitorizare britanico-americană.

Dar creatorii studiului au răsucit totul din cap până în picioare. Aceste rețele nu au încercat niciodată să abordeze conținutul antievreiesc pe platformele lor. Dimpotrivă, acest tip de postări sunt bune pentru ei, evocă un răspuns din partea publicului. Materialele antisemite primesc feedback; se creează angajamente vii și dezbateri în jurul lor. Acestea generează o reacție în lanț de interes public. Deci, conținutului antisemit i se acordă un permis gratuit; oricine poate merge mai departe și scrie orice vrea pentru a stimula dialogul de ură.

Contrar modului în care ar putea părea, postările antisemite funcționează pentru noi ca o forță auxiliară împotriva noastră. Antisemiţii îi ajută pe sioniști. S-ar putea întreba cum este posibil acest lucru? Pot să atest că dacă nu aș fi simțit pe propria piele respingerea și animozitatea antievreiască din Rusia, nu aș fi imigrat în Israel. De aceea mulțumesc antisemiţilor. Le sunt dator.

Când eram un tânăr student în științe și am început să lucrez la un institut medical, nu puteam progresa nicăieri în domeniu sau să obţin facilități, doar pentru că eram evreu. Ori de câte ori îmi uitam identitatea, antisemiţii aveau grijă să-mi reamintească și să-mi spună direct în față: „Nu este pentru tine! Nu îți putem da permisiunea de a lucra în acest laborator, deoarece este secret”. În acest fel am fost învățat în repetate rânduri că Rusia nu era locul meu și acest lucru m-a împins să emigrez în țara Israelului.

Rețelele sociale sunt o arenă excelentă pentru dezvoltare. Nu în ele, ci cu ajutorul lor. În loc să luptăm cu ura împotriva evreilor pe rețelele sociale precum Don Quijote urmărind căutări imposibile și să ne străduim să reparăm ceea ce nu are nicio soluție în acest fel, trebuie să acceptăm presiunea antisemită ca pe un dar, care ne propulsează să ne trezim și să fim felul în care ar trebui evreii să fie. Ce înseamnă asta?

Ca evrei, trebuie să ne amintim că nu suntem cea mai slabă verigă din omenire. Dimpotrivă, suntem cei mai puternici dintre toți pentru că am primit înțelepciunea conexiunii pentru a îndeplini un rol spiritual specific de dragul întregii lumi. Rolul nostru este de a transmite această înțelepciune întregii rase umane.

Din cele mai vechi timpuri, am adus legi sociale spirituale întregii omeniri. Toate națiunile lumii au extras din aceste legi pentru bunăstarea lor și acum trebuie să ne străduim să ne întoarcem la acest statut. Dacă ne ținem de principiile originale ale națiunii israeliene, cele bazate pe legile Puterii Supreme, reguli de conexiune bună și complementară între oameni, deasupra egoismului instinctiv, vom putea furniza medicamentul pentru a vindeca societatea noastră bolnavă în general. .

Dar dacă insistăm să menținem câteva bucăți de idei amestecate de comunism, socialism, marxism și alte „isme”, care nu au nicio putere de a ridica omenirea deasupra egoismului inerent, atunci vom continua să fim în derută și să ne îndepărtăm de sursa noastră . Trebuie să aducem iubirea în lume – nu iubirea trecătoare așa cum o cunoaștem, care nu are rădăcini, nu iubirea artificială ca în cultura pop – ci adevărata iubire din inimă, una capabilă să depășească instinctul nostru rău.

Puterea Supremă se află în spatele a tot ce există în realitate, inclusiv antisemitismul. Deci, nu avem nimic de adresat în mod direct celor care scriu împotriva evreilor și nici nu ar trebui să-i admirăm pe cei care abuzează și care promovează conținut ofensator. Trebuie să recunoaștem existența și să admirăm forța care acționează în realitate; trebuie să luăm principiile poporului Israel cum sunt „Iubirea va acoperi toate crimele” și „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” și să le implementăm între noi și să începem să le prezentăm lumii, să le prezentăm tuturor. Când această comoară devine domeniu public și este la dispoziția tuturor, antisemitismul pe web și peste tot va înceta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed