“Se trag oamenii din maimuțe?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: https://www.quora.com/Did-humans-come-from-apes/answer/Michael-Laitman-4

Corpurile noastre au evoluat din maimuțe, dar sentimentul nostru de sine își are originea în forța superioară. Cu alte cuvinte, corpurile noastre sunt rezultate ale dezvoltării la nivel animal, iar partea umană a noastră ne este oferită de la un nivel superior al naturii, care este numit nivelul „uman” sau „vorbitor” în înțelepciunea Cabalei.

Simțul nostru de sine este poziționat între nivelul animal al existenței și nivelul superior al forței superioare. Texte cabaliste, cum ar fi Cartea Zohar, scrisă cu 2.000 de ani în urmă, și scrierile cabalistului Isaac Luria (Ari), scrise cu 600 de ani în urmă — ambele înainte de Darwin — explică modul în care corpul uman a apărut din maimuțe, precum și modul în care alte niveluri au evoluat unul din altul: de la mineral la vegetal și de la vegetal la animal.

Maimuțele reprezintă o stare intermediară între animale și corpul uman. Cu toate acestea, egoul uman nu are nicio legătură cu maimuțele și nici cu corpul uman.

Bazat pe clipul KabTV „Prim-plan. Teatrul  Absurdului” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman pe 18 iulie 2010. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: