“Se va încheia vreodată această pandemie?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Se va încheia vreodată această pandemie?

Suntem într-o luptă cu natura.

Suntem în discordanță cu legile naturii, care sunt în mod fundamental legi ale interconexiunii și interdependenței. La baza acestor legi se află o singură forță, care dezvoltă pe toată lumea și totul la stări din ce în ce mai conectate.

Totuși, ignorăm tendința naturii de a ne conecta.

În prezent, nu vedem că este nevoie să ne unim deasupra diferențelor dintre noi. Nu există absolut niciun efort de a ne uni și de a construi sisteme din care să beneficieze umanitatea în mod colectiv: sisteme care ne-ar ghida să ne conectăm pozitiv deasupra înclinaţiilor noastre de diviziune și să ne conducă la echilibru cu natura.

În schimb, sfâșiem natura și societatea umană, trăind într-o luptă constantă între diferite părți ale societății umane și ale naturii. În consecință, rupând natura în bucăți, primim feedback negativ de la ea. Acest feedback negativ ia formele calamităților naturale de tot felul, de la cutremure și tsunami până la pandemii.

Astfel de izbucniri se datorează dezechilibrului nostru cu natura. În loc să ne aplecăm să ne unim și să obținem un sentiment mai mare de complementaritate și cooperare, devenim din ce în ce mai separați unul de celălalt.

Cu cât ne îndreptăm mai mult într-o direcție opusă creșterii interconexiunii și interdependenței către care ne ghidează natura, cu atât vom primi feedback negativ de la natură. Deși poate părea o pedeapsă, nu este deloc o una. Loviturile naturii sunt mai degrabă forțe care urmăresc să ne trezească pentru a ne corecta înclinația: să ne aliniem pentru a ne conecta mai bine unul cu celălalt pentru a deveni echilibrați cu natura și, făcând acest lucru, să simțim că intrăm într-o lume cu totul nouă, pașnică și armonioasă.

În loc să folosim aceste lovituri în mod eficient, ca memento-uri și imbolduri pentru a ne conecta mai bine, pentru a deveni mai echilibrați și pentru a construi o societate mai susținătoare și mai încurajatoare, ne continuăm viața în întuneric, fără nicio mișcare pentru a construi sisteme de conexiune pozitivă deasupra celei în creștere, a  impulsurilor separatoare. De asemenea, ne putem aștepta să primim din ce în ce mai mult feedback negativ din partea naturii până când ne trezim cu nevoia de a ne corecta modul de operare defectuos.

În trecut, am întâlnit și mai multe atrocități, dar eram mai puțin dezvoltați și nu le-am simțit ca feedback la acțiunile noastre. Cu toate acestea, în vremurile noastre, primim din ce în ce mai multe lovituri teribile – la nivel mineral, vegetal, animal și uman – care vor duce la un punct în care ne vor pune în pericol însăși existența pe această planetă.

Astfel, la începutul pandemiei de coronavirus am declarat că aceasta nu va trece. Dimpotrivă, pandemia se va agrava și, eventual, se va transforma în crize mai mari, până când ne vom trezi și vom trage concluziile corecte.

Bazat pe „Întâlnirea cu Scriitorii” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman și o echipă de scriitori pe 28 noiembrie 2021. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed