Secretarul General al ONU pledează pentru Terorism

Comentariu: Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, în aparitia sa inaintea membrilor Consiliului de securitate, a declarat că ceea ce se numește „teritoriile ocupate” în Israel este un incubator pentru ură și extremism. El a spus că disperarea palestinienilor este în creștere sub opresiunea ocupației israeliene și, prin urmare, reacția lor este o reacție naturală, care este tipica naturii umane.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu răspunde brusc că Ban Ki-Moon se comportă cu mila in față terorismului și că ONU a pierdut de mult timp neutralitatea și tăria morală.

Răspuns: Faptul că ONU a pierdut misiunea sa este natural; nu este o organizație a națiunilor unite, ci o organizație a națiunilor separate. Ban Ki-Moon nu poate fi un protector, nu numai al Israelului, pentru că starea sa internă cu care s-a născut este „anti”. Acest lucru este inerent în natura umană. El este în mod constant iritabil si nervos legat de faptul că există un stat și o națiune Israel.

În toți anii de existență a ONU, și în special în timpul anilor sai de mandat, ca secretar general al ONU, această organizație s-a transformat într-un circ. De ceva timp, nu ii dam atenție, referitor la ceea ce se spune acolo,este neimportant. Ziarele, desigur, să publice știri despre ea, deoarece acest forum este considerat a fi internațional, dar de fapt nu este un forum. Aceștia sunt oameni care nu se asculta reciproc; fiecare vorbește pe partea lui și acționează numai pe această bază. Nimeni nu a luat această organizație in serios de ceva timp.

Nu cred că trebuie să-i dam o atenție deosebită. Prim-ministrul israelian este absolut corect. Secretarul general are nevoie să fie îndreptat în sus un pic, astfel el castiga sentimentul de realitate; la urma urmei, el se află în fruntea unei organizații care ar trebui să unească națiunile-Națiunile Unite!

În scopul de a deveni astfel, trebuie să se schimbe, și secretarul-general și întreaga organizație. Atata timp cat sunt atrasi politicieni care încearcă doar sa răneasca și sa umilească pe altii, nimic bun nu va veni de la ei.

Aș invita Secretarul General Ban Ki-Moon la convenția noastră la sfârșitul lunii februarie să-i arat cum oamenii se pot uni. El ar vedea cum mii de oameni sosesc din întreaga lume, pentru câteva zile, pe cheltuiala lor, luand timp de la joburile lor și de la familiile lor, pentru a se angaja în unitatea dintre ei. Mai mult decât atât, aceste persoane sunt din toate naționalitățile și rasele care există în lume!

Există două milioane de oameni in lume care sunt angajaţi în sistemul nostru, un sistem educațional pentru unitate și conexiune între oameni.

Cred ca Națiunile Unite ar trebui să exploreze acest sistem, și poate, chiar sa il aplice. Atunci s-ar arăta cu adevărat diferiti și nu si-ar pierde valoarea în ochii oamenilor de la an la an, mai ales în situația catastrofală că ONU a ajuns sub conducerea onorabilului Ban Ki-Moon.

Merită să veniti și să vedeti cum facem aceasta, d-le secretar general!

Din KabTV „Stiri cu Michael Laitman” 1/27/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed