Secretul celor zece triburi, partea a șasea

Întrebare: Dacă oamenii au atins nivelul Templului, cum poate dispărea dintr-o dată amintirea unei conexiuni atât de înalte?

Răspuns:  Dragostea trece și ura îi ia locul. Forța luminii care susține această stare altruistă, această conexiune, dispare.

Starea aceasta a fost dobândită cu ajutorul Luminii și, în momentul în care aceasta încetează să mai lumineze, urmează imediat căderea și noi nu ne mai aducem aminte de nimic, ca și cum nici n-ar fi existat.

Acestea sunt coborârea și căderea care au urmat după distrugerea Primului Templu. Începe exilul babilonian, Nabucodonosor sosește și ia zece triburi, lăsând în urmă două triburi.

Întrebare: De ce le-a luat Nabucodonosor pe cele zece și din ce motiv au dispărut acestea?

Răspuns: Vom descoperi în viitor toate acestea dar important este faptul că aceste triburi s-au dizolvat total în umanitate. Ele poartă principiul “iubește-ți vecinul ca pe tine însuți” fără să știe și urmează să se întoarcă. În aceste scântei au fost sădite semințele dragostei, care au fost plantate în întreaga umanitate și se vor împrăștia pe toată suprafața pământului, în toți babilonienii.

ÎntrebareDeci va avea loc o nouă întâlnire între Abraham și Nimrod, în Babilon.

RăspunsDa, dar nu este același Abraham. El a căzut la nivelul Babilonului și poate astfel să se conecteze la el. În această conectare constă potențialul spiritual din el, care conduce la dezvoltarea treptată a oamenilor și a națiunilor, la acest nivel corporeal.

Acest proces nu este doar unul tehnic, ci și unul științific, artistic, pedagogic și literar. Pe scurt, el influențează toate procesele prezente în societate. Cele zece triburi pun în mișcare acest proces, pentru că, după căderea de la nivelul spiritual atins, ele au încă imboldul de a avansa și de a se dezvolta. Și astfel dezvoltă întreaga umanitate.

Dezvoltarea lor are loc însă într-un mod extrem de interesant. Îi putem descoperi printre marii inchizitori, lideri religioși și printre marii oameni de știință care par să nu aibă nici o legătură cu evreimea. Trebuie doar să săpăm puțin mai adânc.

Babilonienii trăiesc încă după principiul simplu, lasă-mă în pace să-mi văd de viața mea. Lasă-mă să-mi pornesc televizorul în apartamentul meu, dă-mi ceva să mănânc și asta este, nu-mi mai trebuie nimic.

Acesta este Babilonul. Stimulii evocatori care nu-i permit omului să se scalde în nepăsare sunt rezultatul răspândirii celor zece triburi în întreaga lume.

Nu poate fi altfel. De unde poate izvorî progresul, dacă nu dintr-o nevoie care este direcționată spre înalturi? Înclinația spre știință, literatură, artă și auto-exprimare este și ea înrădăcinată în dorința de a-L dobândi pe Creator, dar printr-o dorință egoistă și nu una concentrată pe dragoste și dăruirea dincolo de sine, exprimându-se prin dragostea de sine.

După distrugerea Primului Templu, cele zece triburi au început să-și îndeplinească sarcina la nivelul general acceptat și cele două triburi rămase, care simbolizează națiunea Israelului, au continuat să avanseze pe calea ridicării lor mai presus de egoism

Din programul  KabTV “Babylon Yesterday and Today” 9/03/14, Part 5

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: