Semințele exilului, partea 2

Războiul este o expresie a egoismului

Remarcă: Pe parcursul celor 6000 de ani de existență a umanității civilizate pe suprafața pământului, au avut loc în permanență războaie. În total, acestea au adunat doar 200 de ani. Istoricii au ales cinci războaie principale: Primul și cel de-Al doilea război mondial, plus trei războaie din China, în timpul cărora au murit sute de milioane de oameni.

Comentariul meu: Este uluitoare această stare a lumii în care oamenii pur și simplu se anihilează unii pe alții. Dau frâu liber egoismului lor, care nu-i poate tolera pe alții și inventează tot felul de motive pentru a ucide.

Remarcă: Războiul este un fel de expresie a egoismului. Fiecare poveste a sa este povestea unui război.

Comentariul meu: Pe de altă parte, nici nu ne putem imagina ce s-ar fi întâmplat cu lumea dacă nu ar fi izbucnit războaie. În ultimii 70 de ani nu au mai existat războaie pe continente vaste, cum sunt Europa și Asia, și iată ce s-a întâmplat cu umanitatea. Populația globului a crescut de la două la opt milioane.

Înțelegem că, în cazul egoismului necorectat, războaiele au devenit necesare, pentru că doar astfel umanitatea se poate limita și purifica.

Din programul KabTV “Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” 7/8/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: