Sfârșitul erei consumului

Întrebare: Economia este o reflectare a relațiilor sociale dintre oameni. Prin urmare, criza economică poate fi numită o criză a relațiilor noastre, o criză a încrederii.

Economia modernă este construită pe premisa „celor mai multe beneficii cu cel mai mic efort”. Astfel, câștigul cuiva se transforma în pierderea altcuiva.

Într-o lume integrală în care toată lumea este interconectată și inițial inegală provoacă o inegalitate și mai mare. Este posibil să schimbi cumva această formulă?

Răspuns: Numai prin educație. Totul se poate schimba dacă arătăm și creăm condiții pentru ca oamenii să lucreze pentru binele societății, chiar dacă aceasta le contrazice natura. Pentru binele societății!

Așadar, o parte din plata pentru munca lor pe care nu o primesc fizic, ar primi-o moral. Adică, societatea ar recompensa oamenii care lucrează pentru binele societății cu atitudinea sa specială față de ei.

Observație: Economia actuală se bazează pe o creștere constantă a consumului. Anterior, muncitorii și țăranii erau obligați să lucreze timp de 10 până la 12 ore, iar apoi exploatatorii lor aveau o idee: „De ce ar trebui? Lasă-i să lucreze 8 ore și îi vom plăti pentru ca ei să meargă să cumpere. ” Așa a apărut o societate de consum în care oamenii câștigă unul de la altul.

Dar această societate se prăbușește astăzi. S-a întâmplat ceva și dacă nu cumpăr de la tine și tu nu cumperi de la mine, economia va cădea.

Comentariul meu: Deoarece economia actuală nu se bazează pe producerea necesităților, ci pe câștigurile reciproce, am trecut la un nivel complet diferit de comunicare: bani – bunuri – bani.

Întrebare: Ce poate servi drept combustibil sau motivație pentru a lucra într-o societate în care oamenii nu mai cumpără și fac schimb de servicii?

Răspuns: Nu au nevoie de ele. Vor opri instinctiv, automat, pentru a nu cumpăra ceea ce au deja. Lumea este plină de bunuri complet inutile.

Întrebare: Adică, vor rămâne doar necesitățile?

Răspuns: Depinde de educația oamenilor, dar, în principiu, da. Și dacă nu, atunci va veni un alt virus. Natura ne va corecta. Nu vom mai putea să plecăm în vacanță pe insule îndepărtate, să zburăm în jurul lumii cu avioane și să călătorim.

Începem să ne îndepărtăm cumva de asta. Se naște o nouă generație cu nevoi diferite. Nu vor să alerge în jurul lumii așa cum au făcut părinții lor. Nu sunt interesați să călătorească prin orașele lumii, să viziteze temple, să viziteze obiectivele turistice.

Tânăra generație nu are nevoie de asta. Mă uit la ei și sunt surprins de calmul lor interior. Când vizitez diferite orașe ale lumii, mă așez lângă ei pe treptele clădirilor antice, vorbesc cu ei și văd că nu contează deloc cine a construit acele pietre, acei pereți, cine a pictat acele tablouri. Și nu este faptul că nu știu sau nu vor să știe, pur și simplu nu se potrivește cu interesele lor.

Din „Era post-coronavirus” KabTV, 04.06.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: