“Shinzo Abe — asasinarea unui om bun pentru lume și pentru Israel” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Shinzo Abe —asasinarea unui om bun pentru lume și pentru Israel”

Alegerile naționale din Japonia, alegerile pentru Camera Superioară, 10 iulie 2022. Shinzo Abe, fost prim-ministru al Japoniei, moare după ce a fost atacat în timpul unui discurs în orașul Nara, Prefectura Nara. Rămășițele lui Shinzo Abe. Alegătorii oferă flori. pe 10 iulie 2022 în Nara, Japonia. (Fotografia de Kazuki Oishi/Sipa SUA)

Vineri, cu două zile înainte de alegerile pentru Camera superioară a parlamentului japonez, Shinzo Abe fostul prim-ministru al Japoniei a fost asasinat în timp ce ținea un discurs electoral în sprijinul unui candidat local în orașul Nara. Am regretat când am auzit asta. Deși nu toate inițiativele sale internaționale s-au dovedit de succes și în ciuda succesului slab care a scos Japonia dintr-o criză economică prelungită, Abe a fost un lider bun pentru Japonia, pentru lume și pentru Israel.

Abe a avut o influență pozitivă asupra țării sale; a fost pozitiv pentru Israel și pozitiv pentru lume. Deși nu este imediat evident cum a făcut acest lucru, el a contribuit la stabilizarea lumii. De aceea regret decesul lui.

Japonia este situată (atât geografic, cât și politic) între China, Rusia și America. Aceste forțe globale gigantice care înconjoară Japonia o plasează într-o poziție unică pentru a fi un element de echilibru. Shinzo Abe a înțeles-o, a simțit-o și într-adevăr s-a străduit să promoveze echilibrul.

Deși SUA au încercat să tragă Japonia de partea ei în lupta sa împotriva Chinei, Abe a reușit să mențină relații bune cu SUA, fără a fi atras într-o luptă care nu ar fi fost bună pentru Japonia. Poporul japonez nu percepe China ca pe un inamic, iar Abe nu a vrut să creeze dușmănie între ei.

China de asemenea, are propriile sale aspirații în ceea ce privește influența în Japonia. Deși nu aspiră să se impună Japoniei așa cum încearcă să facă în Taiwan, ea se străduiește totuși să influențeze. Și aici Abe a reușit să alerge între picăturile de ploaie și să mențină Japonia uscată.

Abe a avut sentimente pozitive pentru Israel. El a simțit că Israelul are un rol special în arena mondială și că merită să mențină relații bune cu acesta. El nu căuta doar beneficii economice sau tehnologice din relațiile calde ale Japoniei cu Israelul; el a simțit cu adevărat că Israelul are un fel de rol parental în ceea ce privește lumea. Aceasta a fost baza respectului său pentru Israel, și nu a unei atitudini politice sau economice oportuniste.

De fapt în general, liderii sunt mai sensibili la rolul Israelului în lume. Boris Johnson de asemenea, avea un simț acut pentru semnificația Israelului în lume. Pentru că oamenii de stat se angajează în relații internaționale, ei simt că există un anumit cod, o conexiune care leagă toate națiunile împreună și că Israelul joacă un rol cheie în această legătură.

Moartea lui Shinzo Abe, demisia forțată a lui Boris Johnson, haosul din Sri Lanka, ciclul nesfârșit al alegerilor din Israel și popularitatea în scădere a lui Joe Biden sunt doar câteva exemple de conducere în dezordine, care indică faptul că un proces global este în curs. Sper că aceste schimbări vor duce la o schimbare pozitivă, deoarece multe guverne și națiuni vor trebui să decidă încotro se îndreaptă.

Lumea trebuie să se schimbe. Omenirea trebuie să se întrebe unde vrea să ajungă. Există multe puncte de conflict în lume și trebuie să le oferim un răspuns cuprinzător.

Liderii lumii, precum și națiunile, trebuie să înțeleagă că lumea nu poate continua așa cum a făcut până acum, cu o amenințare constantă de război și instabilitate. Trebuie să înțelegem cu toții că lumea are nevoie de conexiuni mai bune, relații mai sănătoase între națiuni și oameni. Aici ar trebui să aspirăm.

Deocamdată, această transformare are loc prin căderea liderilor. Aceasta este versiunea mai blândă a schimbării. O versiune mai agresivă va fi căderea bombelor mai degrabă decât căderea liderilor, așa cum se întâmplă în Europa de Est.

Dacă putem valorifica tulburările politice globale pentru a declanșa o transformare profundă în relațiile dintre noi, cu toții vom beneficia de pe urma evenimentelor. Dacă evităm să facem modificările acum, vom fi nevoiți să le facem mai târziu în mod dureros. Oricum, lumea are nevoie de corectare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed