“Singurul lucru clar de reţinut din primul discurs al preşedintelui Biden despre politica externă” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinSingurul lucru clar de reţinut din primul discurs al preşedintelui Biden despre politica externă

Primul discurs de politică externă al președintelui SUA Joe Biden a avut un mesaj clar pentru Israel. Nu a fost în ceea ce a spus, ci în ceea ce nu a spus. El nu a menționat Israelul. Și mai interesant, în numirea celor mai apropiați prieteni ai Americii și a obiectivului lui Biden pentru „reformarea obiceiurilor de cooperare și reconstruire a forţei alianțelor democratice”, Israelul nu se găsea nicăieri. Potrivit lui Biden, „alianțele Americii sunt cel mai mare atu al nostru, iar a conduce cu diplomație înseamnă a fi încă o dată umăr la umăr cu aliații și partenerii noștri cheie”. Dar dacă Israelul nu este menționat printre aliații Americii, înseamnă că nu suntem un bun avantaj pentru America în ochii acestei administrații, iar aceasta nu va sta „umăr la umăr” cu noi.

Acest lucru nu ar trebui să ne surprindă. Am avertizat că Biden va inversa politica lui Trump, iar el a pornit direct la muncă imediat ce a preluat funcția. Dar este asta rău pentru Israel? Este cu siguranță neplăcut, dar cu tot respectul, dacă este rău pentru Israel sau nu, depinde de acțiunile noastre, nu de voința lui Biden.

După cum am explicat în nenumărate eseuri și mai multe cărți, Israelul depinde de el însuși, deoarece Israelul depinde de unitatea sa internă. Când suntem uniți, dizolvăm dușmănia lumii față de noi. Nu este că suntem mai puternici în sens militar, deoarece suntem uniți; obținerea unității este ea însăși scopul de a fi un stat suveran. Lumea se simte legată de Israel pentru că strămoșii noștri au venit din națiunile lumii. În acel moment al formării poporului nostru, civilizația se concentra în mare parte în jurul Semilunii Fertile. Strămoșii noștri, care provin din numeroase triburi și popoare de-a lungul acelei zone, au fost inițial neîncrezători și se urau unul pe celălalt, la fel ca acum. În ciuda suspiciunilor lor, ei și-au dezvoltat atât respect pentru unitate încât au reușit să-și depășească dușmănia și au format o națiune.

Făcând acest lucru, Israelul, care conținea „exemplare” ale tuturor națiunilor lumii, a devenit un exemplu minuscul al păcii mondiale. A fi „o lumină pentru națiuni” înseamnă a fi acel exemplu. Când ne unim, dăm exemplul de care lumea are nevoie, iar aceasta își dizolvă dușmănia față de noi și o transformă în acceptare. Când declinăm unitatea, în starea actuală de conflicte interioare și dușmănie, încălcăm scopul națiunii noastre și lumea nu vede niciun beneficiu în existența noastră.

În ultimele două milenii, am fost într-o stare de ură pe care nu am reușit să o depășim. Procedând astfel, am spart acel model de „pace mondială” și lumea a pierdut singura dovadă că pacea este cu adevărat posibilă. Aceasta este rădăcina disprețului și ostilității sale față de evrei. Totuși, acest lucru înseamnă, de asemenea, că, dacă vrem să inversăm sentimentele națiunilor față de noi, nu trebuie să ne concentrăm pe plăcere, ci pe restabilirea unității noastre interne. Aceasta este ceea ce îi va mulțumi cu adevărat, deoarece le va permite să creeze pacea și între ei.

Din acest motiv, cred că umărul rece pe care ni-l oferă administrația Biden este o ocazie de aur pentru ca poporul Israel să se unească și să fie cu adevărat ceea ce putem și trebuie să fim – un model de unitate împotriva oricărui risc și mai presus de toate contradicțiile. Dacă ne asumăm această provocare, nu va trebui să ne facem griji cu privire la cine ocupă Casa Albă.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed