“Social-Media si atotputernicul dolar” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Social-Media si atotputernicul dolar

Din nou, banii și controlul uzurpă idealurile americane, așa cum demonstrează acțiunile recente ale giganților din social-media. În loc ca aceste noi platforme de comunicare să ne aducă împreună, să reducă distanțele dintre noi și să creeze un singur sat global, ele subminează valorile fundamentale ale democrației, pluralismului și libertății de exprimare ale Americii, deoarece YouTube, Facebook și alții decid să cenzureze conținutul politic, pentru a beneficia și solidifica puterea unei laturi a spectrului politic american.

YouTube, canalul deținut de Google, a anunțat că va elimina videoclipurile care contestă alegerile prezidențiale din 2020, într-un moment în care echipa juridică a președintelui în funcție contestă încă rezultatele, pe fondul acuzațiilor de fraudă, care includ înregistrări video care dovedesc pretențiile lor. În plus, Facebook, proprietarul WhatsApp și Instagram, se află, de asemenea, în centrul unei alte controverse. Guvernul SUA și 48 de state și districte dau în judecată compania, acuzând-o de abuz de putere pentru a dăuna concurenților mai mici.

Pluralismul la fel de fals ca o bancnotă de 3 dolari

Astăzi, mass-media și, în special rețelele sociale, se bucură de beneficii nelimitate ca și cum ar avea un cec în alb. Se folosește de o influență și o putere mai răspândite ca niciodată. În orice moment, opinia publică poate fi influențată într-un fel sau altul. Cu un sac plin de miliarde, oricine poate deveni președinte sau prim-ministru. Poate părea că rețelele sociale au o preferință ideologică pentru o parte politică față de cealaltă, dar, de fapt, este vorba despre dolarul atotputernic.

Banii pot cumpăra controlul, iar controlul poate copleși și influența totul, permițând libertatea comportamentului necivilizat și puterea excesivă. Zi de zi, platformele sociale devin locuri deschise calomniei și vitriolului aruncat în faţă reciproc, alimentând egoul uman care se bucură să curgă peste toată lumea până când oamenii sunt slăbiți treptat și se predau. Un spațiu fără limite oferă aprobare pentru o dominare completă. Zi dupăzi, ura pentru alte persoane devine mai mare, ca un cancer care mănâncă corpul societății umane, care proliferează spre a provoca moartea corpului.

Rolul adecvat al mass-media este de a ne aduce împreună, de a servi conectarea tuturor organelor dintr-un singur corp sănătos. Cât de bine ar fi dacă toate părțile diferite ale societății ar sta împreună – stânga și dreapta, reprezentanții tuturor diferitelor grupuri de interese, chiar și cele aflate la marginea societății – și ar lucra împreună în beneficiul publicului!

Unificare cu orice preţ

Fiecare opinie ar trebui să aibă propriul spațiu, nici o opinie nu ar trebui subjugată și nici o voce nu ar trebui să fie redusă la tăcere, dar asta nu se întâmplă nicăieri în lume. Trebuie să realizăm faptul că starea actuală a lucrurilor este nesustenabilă – totul este putred și, prin urmare, este nevoie de o schimbare radicală.

Deși pare o fantezie utopică să imaginăm că rețelele sociale joacă un astfel de rol de unificare, este doar pentru că suntem permanent expuși unei lumi de minciuni și dezinformări dăunătoare sănătății individuale și sănătății societății. Social media, în modul în care funcționează acum, ar trebui să fie închisă de tot; în caz contrar, va distruge societatea. Oamenii au puterea de a o schimba, dar numai printr-o cerere puternică și unită.

O nouă regulă ar trebui să ghideze activitatea mass-media și a tuturor platformelor de socializare: să publice știri și conținut care contribuie la bunăstarea publicului și să se străduiască să unească societatea umană. Nimeni nu ar avea dreptul să submineze opinia altuia, ci doar să o echilibreze cu o poziție diferită, pentru a ghida diferitele puncte de vedere spre a fi reciproc complementare, spre împlinire.

Tocmai când contrariile ajung la o acceptare reciprocă, societatea atinge un nou stadiu de dezvoltare. Rețelele sociale care promovează aceste valori sunt ceea ce are nevoie lumea noastră globală și interconectată astăzi. Beneficiile pentru toți ar fi neprețuite!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed