Spre o existență optimă

Întrebare: Noi deseori spunem că supraproducția epuizează resursele naturale și distruge lumea. Lumea s-a curățat un pic în timpul pandemiei. Auzim că apa în canalele din Veneția nu a fost niciodată așa de curată. Acolo au fost din nou delfinii care nu au fost văzuți vreme de mulți ani.

Problema supraproducției ar trebui rezolvată practic. Desigur, reeducarea oamenilor și învățarea bazelor lumii integrale sunt importante, însă tu trebuie să mănânci; cineva trebuie să producă hrana. Ce ar trebui să facem?

Răspuns: Eu nu sunt îngrijorat în niciun fel de producția bunurilor necesare pentru trai – hrană, îmbrăcăminte, mașinile care produc aceste produse – dar numai în măsura în care ele sunt necesare.

Natura globală în care noi existăm tot nu ne va lăsa să producem mai mult decât este necesar pentru existența noastră normală. Noi vom merge înapoi și înainte, vom încerca să împingem limitele și ea ne va împinge înapoi la existența noastră optimă.

Noi nu avem nevoie de magazine de bijuterii, de schimburi de diamante și buticuri luxoase. Niciunul din acestea nu va exista. Noi vom vedea cum totul se va închide în tăcere. Oamenii nu vor avea niciun ban, nici nu vor avea nevoie de niciun astfel de lucru. În schimb toată lumea se va gândi la cum să trăiască mâine și la cum să ajungă la un viitor optim și normal.

De pe KabTV “Situația internațională de astăzi” 6/18/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: