“Stabilirea obiectivelor, într-o realitate în schimbare rapidă” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Stabilirea obiectivelor, într-o realitate în schimbare rapidă

Lumea se schimbă într-un ritm din ce în ce mai rapid. Acesta este un fapt. Dar direcția în care evoluează umanitatea este una constantă. Multe dileme afectează oamenii astăzi. O nouă mutație a coronavirusului vine brusc, cu noi incertitudini – Va extinde pandemia pentru o perioadă de timp și mai mare? Între timp, continuăm să trăim de la un blocaj la altul. Cum putem stabili direcții și obiective în viață, într-o realitate care se schimbă în fiecare moment?

Problema este că ne stricăm planurile unul pentru celălalt dorind să ne impunem căile noastre, altora. Eul care crește în fiecare persoană îi determină pe fiecare să se concentreze doar asupra lor și să-i exploateze pe ceilalți din ce în ce mai mult în avantajul lor. Aceasta creează o lume artificială în care nimeni nu îl apropie pe celălalt de echilibru, ci mai degrabă opusul.

Stresul, greutatea muncii, probleme de sănătate și preocupări nesfârșite, sunt câțiva dintre mulții factori agravanți, care ne dezechilibrează. Aceasta este viața modernă. Așadar, căutăm o cale mai departe, care să redea calmul, o stare în care să ne simțim confortabil și să ne bucurăm de fluxul vieții. Cu toate acestea, din fire, toată lumea este construită diferit, iar acest lucru se poate vedea de la o vârstă fragedă. Unii copii se bucură să stea și să se joace timp de ore lungi, în timp ce alții sunt obligați să alerge după o minge de la in colț la altul.

Chiar și la vârsta adultă există cei care se bucură de provocarea de a întâmpina probleme și de a improviza soluții. Fără acțiune, cad în plictiseală sau chiar în depresie. Alții trebuie să simtă în fiecare moment o reînnoire în raport cu realizarea obiectivelor pe care și le-au propus. Fără schimbare, se simt morți. În sfârșit, desigur, există și mulți care nu pot tolera schimbarea. Indiferent de caracteristicile pe care le avem, fiecare dintre noi se străduiește să simtă plăcere în viață.

Problema este că ne stricăm planurile unul pentru celălalt dorind să ne impunem căile noastre, altora. Eul care crește în fiecare persoană îi determină pe fiecare să se concentreze doar asupra lor și să-i exploateze pe ceilalți din ce în ce mai mult în avantajul lor. Aceasta creează o lume artificială în care nimeni nu îl apropie pe celălalt de echilibru, ci mai degrabă opusul.

Cheia pentru a face față corect schimbării

Să te simți singur este sursa majoră a stresului și anxietății pe care o experimentăm, mai ales atunci când suntem în schimbare. Soluția constă în obținerea de sprijin din partea mediului nostru.

Când viața ne cheamă la situații confuze și dificile, discuţia cu cei care au trecut prin situații similare poate restabili calmul și echilibrul. Acest lucru ne oferă noi gânduri și perspective suplimentare, care ne ajută să construim în noi cea mai bună atitudine față de schimbările prin care trecem. Un grup de susținere poate dilua literalmente mâhnirea și durerea fiecărui individ.

Treptat, forțele evolutive ne vor transforma, de asemenea, în componente ale unui sistem social mai larg, unde fiecare va efectua acțiuni integrale față de ceilalți, din conștientizare și înțelegere. Acest lucru înseamnă pur și simplu să construim conexiuni complementare între noi în orice problemăși la fiecare nivel – de la relațiile din cadrul familiei, la muncă și comunitate și la nivelul statului. În consecință, capacităţile principale care vor fi necesare în viitor vor fi abilitățile pentru amenajarea unui stil de viață și a unei lumi integrale. Aceasta este direcția generală către care se îndreaptă realitatea de astăzi.

Pe termen lung, domeniile profesionale, rolurile și locurile de muncă se vor prăbuși sau vor prospera conform criteriilor de dezvoltare integrală. Aceasta înseamnă că orice va duce la o conexiune reciproc avantajoasă între ființele umane va reuși și orice va funcționa în direcția opusă nu va supraviețui. Deci, astăzi, fiecare dintre noi ar trebui să ia în considerare acest lucru atunci când își stabilește direcția și obiectivele.

Proprietarii de afaceri vor trebui, de asemenea, să se adapteze la noile cerințe ale vremurilor. Acele afaceri care vor putea să se îndrepte către conexiunea dintre ființele umane vor înflori, iar cele care se concentrează exclusiv pe propria lor ocupație tehnică vor dispărea. Încet, vom vedea cum astfel de companii nu vor avea clienți.

Atunci când alegeți o profesie, va fi important să acordați atenție nu numai preferințelor noastre individuale, ci și relațiilor care prevalează în cadrul profesiei între oameni. Satisfacția și capacitatea de a simți că cineva se împlinește în cel mai bun mod vor depinde de ajutorul reciproc. Pentru a nu se simți pierdut și singur înaintea sarcinilor de lucru, fiecare va trebui să se simtă parte a unei echipe de susținere.

Din partea organizațiilor, spiritul care predomină în rândul angajaților va determina nivelul de succes al acestuia. Prin urmare, merită să căutați ajutorul experților în crearea unor relații integrale care știu să organizeze în mod corespunzător forța de muncă, oferind tuturor înțelegerea și sentimentul că prin conexiunea optimă cu ceilalți se va găsi o atmosferă specială, care poate propulsa organizația pe o cale către succesul comun.

Integrarea ar trebui să atingă la un nivel în care fiecare, împreună cu restul, se vor simți ca un singur corp, a cărui cooperare între organele sale determină nivelul său de funcționare sănătoasă. În orice sarcină care dorește succes, va fi clar pentru toți că va merita să construim și să păstrăm un mediu incluziv, în care fiecare opinie este apreciată. Aceasta este singura modalitate de a găsi cele mai bune soluții posibile și cele mai înțelepte decizii pentru un viitor ideal în lumea noastră integrală.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: