“Stabilirea unor obiective mai înalte pentru copiii noștri în această vară” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinStabilirea unor obiective mai înalte pentru copiii noștri în această vară

După un an școlar perturbator cauzat de restricțiile Covid, mult așteptata vacanță de vară este aici. Pentru a reintroduce un fel de cadru de învățare copiilor în această vară, o majoritate covârșitoare a districtelor școlare mari din America oferă programe școlare de vară. Dacă este implementată corect, mișcarea este corectă. Timpul liber excesiv este o rețetă pentru dezastru.

Aproximativ 97 din 100 de districte din SUA oferă programe de școală de vară fizic, virtual sau o combinație a ambelor. Planurile includ excursii recreative, activități în aer liber și programe artistice în conformitate cu monitorizarea organizațiilor educaționale. După circumstanțele provocatoare impuse de pandemie, aceste măsuri ar putea fi un exemplu pentru alte societăți din lumea întreagă.

Copiii nu ar trebui să simtă că au atât de mult timp liber încât nu au nicio idee despre ce să facă cu ei înșiși și orele par să se întindă la nesfârșit. Ei trebuie să-și organizeze timpul, astfel încât să fie mulțumiți de agenda stabilită și să înțeleagă că planurile așteptate sunt exact ceea ce își doresc și au nevoie. Altfel îi stricăm.

Nimic nu este mai rău pentru copii decât timpul liber, cu un gol imens irosit culcat pe canapea, privind fix pe ecran sau rătăcind pe stradă. Copiii nu sunt obișnuiți să aibă timp liber și să-l umple singuri, așa că a le oferi „libertate” este ca și cum i-ai învăța să nu facă nimic. Copiii au dorințe și gânduri, tot felul de impulsuri naturale și într-un fel le spunem: „Nu faceți nimic cu dorința sau aspirațiile voastre. Pentru ce sunt bune? Ce beneficii veți obține din ele?”

Există desigur, timp pentru odihnă, dar nu este recomandabil să vă întindeți pe spate ore în șir sau să vă plimbați fără scop. Jucând fotbal sau dansând după studierea geografiei de exemplu, poate fi o pauză. Orice lucru diferit de acțiunea intensă care a precedat-o se numește odihnă.

Dacă copiii rămân fără studii și fără alte activități, impulsurile care sunt în mod natural vibrante în ei îi pot duce în locuri rele. Părinții ar trebui să fie foarte îngrijorați de faptul că copiii lor au libertate nelimitată și ar trebui să aibă în vedere modalități de a le umple timpul în mod constructiv pentru a-și continua dezvoltarea.

În primul rând, ar trebui stabilit un obiectiv clar: ce vor părinții să realizeze copiii în timpul liber, aşa încât în consecință să le poată oferi activități îmbogățitoare. În opinia mea, cel mai important obiectiv este de a construi copiii în ființe umane integrale, de a dezvolta o persoană care știe să comunice corect cu ceilalți, cum să gestioneze situații complexe, cum să creeze relații frumoase cu ceilalți și care realizează înțelegere profundă pe mai multe niveluri ale naturii: mineral, vegetal, animal și uman.

Cu scopul de a ridica copilul pe o scară mai înaltă de merit ca ființă umană – una cu valori, sensibilitate și considerație pentru ceilalţi – activitățile programate pentru copiii noștri trebuie să aibă un conținut care să le dezvolte gândurile și să le extindă sentimentele. La sfârșitul activității, este bine să promovați o discuție pentru ca aceștia să își împărtășească experiențele reciproc.

Ar trebui să luăm în considerare aducerea copiilor la teatru, la simfonii, la diverse muzee. În copilărie, am locuit într-un oraș din Belarus care avea o clădire mare special concepută pentru copii. Vara, am stat într-un laborator foto și am developat fotografii într-o cameră întunecată. Iarna, mergeam la schi împreună. Acestea sunt doar exemple ale unor activități care ar putea fi implementate în funcție de condițiile fiecărei societăți.

Astăzi, școlile în care ne înscriem copiii și le încredințăm educația și o parte semnificativă a creșterii lor au devenit în mare măsură terenuri de reproducere pentru infracțiuni, violență, promiscuitate, agresiune și trafic de droguri. Totul, cu excepția a ceea ce ne-am dori pentru urmaşii noștri.

O pauză de vară în care timpul este gestionat în mod corespunzător de către părinți poate vindeca unele dintre greutățile anului trecut, dar adevăratul test al educării copiilor noștri va fi în anul școlar următor. Sistemul de învățământ, cu doar câteva dintre deficiențele sale atinse, a fost fondat acum aproximativ o sută cincizeci de ani. Trebuie să ne gândim bine dacă este potrivit pentru lumea de astăzi.

Să examinăm și să analizăm cu atenție ceea ce facem cu instituția numită „școală” și educația pe care o oferim copiilor noștri. Examinarea ar trebui să includă planuri adecvate pentru modul în care să petreci următoarea pauză de vară. Ca adulți, gândul la viitorul educației copiilor noștri ar putea fi o idee bună despre cum să ne petrecem timpul liber în această vară.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed